TRAŽE SRBE U AUSTRALIJI: Evo šta im treba i kolike su plate!

Ako tražite posao u inostranstvu, Australija vam nudi širok spektar najrazličitijih poslova. Ono što vam je potrebno su dobro poznavanje engleskog jezika i radna viza

Da nemaju samo evropske zemlje visok standard pokazuje i primer Australije u kojoj se plate kreću od 3.900 do 4.800 evra. Ako dobro poznajete engleski jezik i imate bar tri godine radnog iskustva na pola puta ste da nađete solidno plaćen posao.

Na listi deficitiranih poslova nalazi se širok spektar zanimanja, od knjigovođa, menadžera, medicinskih radnika do tesara, bravara i vodoinstalatera.

Posao medicinske sestre plaćen je oko 3.000 eura, lekara i računovođa 4.500, dok su oni manje kvalifikovani plaćeni oko 2.500 eura.

SRBI BEŽE IZ SRBIJE: Odlaze zbog boljeg posla i NEĆE NIKADA DA SE VRATE?!

Iako su plate solidne, u Australiji se ne isplati sam iznajmljivati stan. Cene iznajmljivanja stanova su približno iste i kao i cene otplate kredita za kuću, što u proseku iznosi oko 330 eura. Hleb tamo u dinarima košta otprilike 170 dinara, mleko 200, onrok u restoranu 860,a dnevna krat za prevoz 750 otprilike 750 dinara.

Pored Australije, Srbi dosta odlaze i u Kanadu, gde su najtraženiji medicinski radnici, a posao lekara plaćen je 10.000 evra.

TRAŽE SRBE U KANADI: Evo koja zanimanja su im zanimljiva!

Foto: Wikipedia/Jason Tong Foto: Wikipedia/Jason Tong

Na radnu vizu za Australiji čeka se u proseku oko šest meseci, te je bolje za početak uzeti turističku vizu. Postoje dve vrste viza, jedna se dobija od poslodavca, a druga ej okarakterisana kao "Program migracije opštekvalifikovanih radnika" i važi za one koji nemaju garanciju poslodavca.

Evo u kojim zemljama Srbima još uvek trebaju vize!

Za radnu vizu podnosi se elektronskim putem preko VEVO (Visa Entitement Verification Online) , apodnossioci zahteva moraju imati između 18 i 45 godina i moraju imat položen IELTS test poznavanja engleskog.

EVO KAKO DA SE ZAPOSLITE U AMERICI: Ova dva zanimanja tamo svi traže

Za IT stručnjake i programere zlatna oaza je Amerika gde se plate ovih stručnjaka kreću i do 6.000 evra. Takođe je tražen posao spasioca i bebisitera.

Gde biste vi najradije otišli?

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дача

    23. april 2015 | 12:00

    Просечна плата је 2000 евра ,то је чисто колико ти остане у џепу после таксе. Цена хлеба је око 400 динара а оброк у ресторану најмање 3000 динара. То су цене колико ја могу да видим сваког дана овде у Аустралији

  • diamond

    24. maj 2016 | 16:09

    Vidim koliko je tesko u inostranstvu,svi se srbi vratrise nazad. ajde ne zajebavajte,za budalu posla ima uvek i u srbiji i u australikji. a sad druga je prci sto su srbi zavidni i ljubomonni pa nece da ti pomognua,verovatno razmisljaju ja sam uspeo,e on nece i taj fazon. znam minimum 50 ljudi sto ima rodjake po celom svetu i kad god zovu za pozo oni kako kazzu nema posla tesko se zivi a vozaju auta od 50 soma evra. a desetak njih znam sto su otisli i nasli poso i rade i super im je,al su upoznali stranca i pirali za pomoc i on im je pomogo. a iste te price sto pisete ovde su susali od rodjaka,a na kraju kad im je stranac pomogao i otisli kazu da ko hoce da radi posla ima. tako da ne verujte pricama na internetu,neko jurite i idite,ako ne uspes imas gde da se vratis

  • Mila...3

    23. april 2015 | 12:04

    Zašto ni jedne novine , do sada nisu objavile istinu o poslu u inostranstvu? Gde i kako ali istinu? Koja crna turisticka viza za Australiju? Pa ako nanjuše i li pomisle da je neko krenuo za posao ! Kraj, nazad! A o novcu koji osoba mora imati usput hmmmmmmm, Lep prikazuje Diskoveri naročito Australiju i pravila na aerodromu!........ Sretan put!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA