ZBOG PUTINA NE MOGU KROZ POLJSKU: Zabranili "Noćnim vukovima" da uđu u zemlju!

- Ministarstvo spoljnih poslova prosledilo je ruskoj ambasadi u Varšavi diplomatsku notu, koja se tiče odbijanja ulaska u Poljsku organizovanoj grupi motociklista, kojoj pripadaju i članovi kluba "Noćni vukovi" - navodi se u saopštenju poljskog Ministarstva spoljnih poslova

  • 19

Poljska neće dozvoliti ruskim motociklistima iz kluba "Noćni vukovi", bliskim predsedniku Vladimiru Putinu, da pređu poljsku granicu i uđu na teritoriju Evropske unije, delom i zato što ne može da garantuje njihovu bezbednost, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo spoljnih poslova.

- Ministarstvo spoljnih poslova prosledilo je ruskoj ambasadi u Varšavi diplomatsku notu, koja se tiče odbijanja ulaska u Poljsku organizovanoj grupi motociklista, kojoj pripadaju i članovi kluba "Noćni vukovi" - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo dodaje i da je jedan od razloga za ovakvu odluku i to što nije dobilo precizne informacije o putanji i rasporedu motorciklista, zbog čega ne može da garantuje njihovu bezbednost. Ruskim motociklistima, koji nisu povezani s "Noćnim vukovima", dozvoljen je ulaz u Poljsku, preneli su mediji.

Ruski motociklisti, među kojima će biti i članovi grupe "Noćni vukovi", navodno bliski ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, najavili su da će tokom svečane vožnje do Berlina proći i kroz Poljsku, što je u toj zemlji izazvalo žestoke reakcije. I premijerka Poljske Eva Kopač rekla je pre nekoliko dana da tu ideju smatra "provokacijom".

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Ruska federacija za moto-turizam je najavila da će povodom 70. godišnjice pobede nad nacističkom Nemačkom organizovati svečanu vožnju od Moskve do Berlina, gde bi motociklisti trebalo da stignu na Dan pobede, 9. maja.

Motociklisti planiraju da na tom putu prođu kroz Belorusiju, Poljsku, Slovačku, Austriju i Češku i usput posete spomenike ratu, memorijalne muzeje o holokaustu i groblja sovjetskih vojnika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD.

    24. april 2015 | 18:58

    Jos malo pa nece pustati one koji imaju bedz ili sliku Putinovu.Tako izrazavaju zahvalnost sto su ih Rusi spasili od nacista.

  • GORKI

    24. april 2015 | 19:41

    E . POLJACI. OBIĆE VAM SE O GLAVU. NAJBUČNIJI STE.

  • Sergej Danilovič

    24. april 2015 | 19:13

    Uh kad im jednom zatreba koridor krot Rusiju......kako su kratke pameti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA