ČUDA SE DEŠAVAJU I U SRBIJI: Spasla sina od sigurne smrti, a onda je Bog i njoj podario novi život!

Pre četiri godine Draganu su lekari saopštili da mu otkazuju bubrezi upravo zbog udesa u kojem mu je stradala bešika. Mogla je da mu pomogne jedino majka, a ono što je usledilo nateraće vas da se zapitate...

  • 7

Kada je imao samo četiri godine, Dragan Đurđević (25) iz Kruševca doživeo je udes u kome je zadobio prelom lakta, kuka i karlice, obe butne kosti, rupturu bešike i uretre, a lice mi je nekoliko puta rekonstruisano. Jedva je preživeo, a tada su počeli i prvi problemi njegove porodice.

Pre četiri godine Draganu su lekari saopštili da mu otkazuju bubrezi upravo zbog udesa u kojem mu je stradala bešika. Dijaliza mu je tada bila jedini lek, iako je sa njom mučio muku zbog loših vena.

- Veliki problem sam ima sa venama. Stalno su pucale i nikako nisam mogao da radim dijalizu. A bez nje nisam mogao ni da živim. Zato se i mama odlučila da mi donira bubreg - kaže Dragan za Blic.

Ispostavilo se da je njegova majka Verica jedina u familiji koja ima nulta negativnu krvnu grupu i mogla je da mu da svoj bubreg. 

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Nikada nisam bila bolesna, ma ni zdravstveni kartomn nisam imala otvoren. Mesec dana sam bila na urgentnoj nefrologiji u Beogradu i sve sam moguće preglede prošla. Poslednji pregled je bila mamografija. Tu mi je profesor Kostić na levoj dojci pronašao mligni karcinom, kraj prvog i početak drugog stadijuma. Nije metastazirao, ali  je zahvatio dve limfne žlezde. Operisana sam 6. avgusta - kaže Verica.

Dragan navodi da kada je saznao da mu majka boluje nije ni razmišljao o bubregu.

Foto-ilustracija:Flickr/Zdenko Zivkovic Foto-ilustracija:Flickr/Zdenko Zivkovic

- Tog popodneva sam se osećala mnogo loše. Kada sam prenoćila, vratila film i setila se kroz šta moj sin prolazi skoro četiri godine, smirila sam se. Hemoterapiju sam primala mehanički i odmah trčala u Tiršovu da budem sa Drgaanom. Nikako ne mogu da se odužim tim ljudima. Spavala sam gde je bio slobodan krevet, a tokom dana sam bila kod Dragana. Na sebe nisam imala vremena da mislim. Sve sam prošla kao da nisam to bila je. Nisam imala pravo da razmišljam o sebi. U Tiršovoj sam radila i vežbe da mi ruka proradi - nastavlja Verica.

Draganu je transplantacija urađena 10. februara, a kako kažu, svima im je pao kamen sa srca kada su saznali da je uspeo da dobije bubreg. On i njegova majka Verica su prošlog petka, 17. aprila izašli iz bolnica. On iz Tiršove, a ona iz Instituta za onkologiju i radiologuju Srbije. Vericu očekuje još 25 zračenja, ali lekaru poručuju da je to više preventivno.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA