TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU: Likvidiran vehabija, poginuo policajac, a još dvojica ranjeni! (FOTO) (VIDEO)

U pucnjavi je poginuo policajac Dragan Đurić, dok su ranjeni policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović

Oko 19.15 časova na policijsku stanicu u Zvorniku izvršen je teroristički napad, kako se za sada pretpostavlja, od strane napadača koji pripada vehabijskom pokretu. Prema nezvaničnim informacijama Federalne televizije, na policijsku stanicu napad je izvršio Nerdin Ibrić (24).

MINISTAR POLICIJE RS: Nećemo dozvoliti da teroristi vladaju, bezbednost je podignuta na najviši nivo!

UZ POVIKE ALAHU EKBER PUCAP PO POLICIJSKOJ STANICI: Ovako je izgledao krvavi teroristički napad u Zvorniku!

On se dovezao ispred policijske stanice u crnom "golfu 2" i uz poklič "Alahu ekber" upao u prostorije policijske stanice i odmah počeo da puca iz sačmare. Kako prenosi RTRS, napad se dogodio za vreme primopredaje smene.

- U 19 sati u PU Zvornik ušao je naoružani muškarac i počeo da puca. Ubio je jednog policajca, a dvojicu ranio. Napadač je potom ubijen, a povređeni policajci prevezeni u bolnicu - izjavila je za portal Klix.ba portparolka Centra javne bezbednosti Bijeljina Aleksandra Simojlović.

U pucnjavi je poginuo policajac Dragan Đurić, dok su ranjeni policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović, a prilikom razmene vatre likvidiran je i napadač.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Oba ranjena policajca su zbrinuti u Opštoj bolnici u Zvorniku.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač rekao je da je reč o najgorem terorističkom aktu. Naveo je da je pripravnost policije podignuta na najviši nivo.

- Nećemo dozvoliti da teroristi vladaju, sigurnost je podignuta na najviši nivo. Govorili smo da je borba protiv terorizma potrebna, moramo zaštititi naše policajce, građane i ustanove, jer ovo može biti početak mnogo gorih dešavanja u RS. Preduzećemo sve moguće mjere da zaštitimo građane. Građani se takođe trebaju uključiti i dostaviti sve eventualne informacije o teroristima. Imaćemo odgovore na ovakve stvari, nećemo oprostiti niti zaboraviti, to svi moraju znati - rekao je Lukač u telefonskom razgovoru za RTRS.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Obaveštajno-bezbednosna agencija večeras je obavestila sve agencije u BiH o mogućim novim napadima na policijske stanice širom BiH. Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić potvrdio je da su pre tri dana postojala obaveštajna saznanja o mogućem terorističkom napadu.

Kompletan deo grada oko policijske stanice u Zvorniku je blokiran, a mesto napada obezbeđuju pripadnici policije sa dugim cevima.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Beta, Avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milanzv

    27. april 2015 | 20:40

    Ajde drzavo da te vidimo sad kakva si !!! Znate gdje su i u kojim mjestima . Zasto ne pravite akcije?! Ako drzavaa nije jaka da spreci to,pripojite nas Srbiji!!!Ps.nesto ne vidim po medijima ovo kao udarnu vijest,dok teroristicki napad u u evropskim zemljama prenose sve svetske medije brzinom svjetlosti! Bog nam pomogo!!!

  • Banja Luka

    27. april 2015 | 21:52

    HOCEMO NEZAVISNU REPUBLIKU SRPSKU NE MOZEMO VISE ZIVJETI ZAJEDNO SA VEHABIJAMA!!!!!!

  • Dragan

    27. april 2015 | 21:07

    Srpska Srbiji!!!!!!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA