PUŠENJE ZABRANJENO ZA SVE MLAĐE OD 21 GODINE! Evo u kojoj državi se uvodi ovo pravilo!

Oni koji budu uhvaćeni u kršenju zakona za prvi prekršaj biće kažnjeni novčanom kaznom od 10 dolara, a svako naredno kršenje će podrazumevati kaznu od 50 dolara ili društveno korisni rad

  • 6

Zakon koji će sprečiti adolescente da kupuju ili poseduju cigarete, obične ili elektronske, prošao je legistraturu i u petak će doći do guvernera Havaja. Kada je on usvoji Havaji će biti prva država koja će zakonom zabraniti pušenje osobama mlađim od 21 godine.

- To je definitivno revolucionaran zakon. Neverovatno je biti prva država u nečemu - izjavila je Džesika Jamauči, izvršna direktorka Koalicije za Havaji slobodan od duvana, koji je pokrenuo inicijativu.

Guverner Dejvid Ige još uvenk nije odlučio da li će potpisati zakon, ali njegov tim prvo će morati da ga proveri sa legalne strane.

Oni koji budu uhvaćeni u kršenju zakona za prvi prekršaj biće kažnjeni novčanom kaznom od 10 dolara, a svako naredno kršenje će podrazumevati kaznu od 50 dolara ili društveno korisni rad.

Foto-ilustracija: AboutQuitStopSmoking.com Foto-ilustracija: AboutQuitStopSmoking.com

Na lokalnom nivou, ovakve zabrane imaju okrug Havaji i grad Njujork.

- Iako duvanskoj industriji nije dozvoljeno da svoje proizvode reklamiraju deci direktno, oni i dalje razvijaju pakovanja i reklamiraju proizvode na način koji je privlačan mladima - izjavila je senatorka Rosalin Bejker koja podržava zakon.

Protivnici zakona kažu da bi bilo nekorektno da vojnim veteranima koji se vraćaju sa službe bude zabranjeno da puše.

(Telegraf.rs / Izvor: wric.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DELIJA ZAUVEK

    28. april 2015 | 20:57

    Ako!

  • Xxxx

    28. april 2015 | 21:44

    Ja sam počeo redovno da pusim sa 11 a prestao sam sa 21 sada sam 33 i srećan sam što ne pusim i preporučujem svakom to da učini sve se može kad se hoće

  • Nepoznati gospodin

    28. april 2015 | 21:13

    Uvesti i u Republiku Srpsku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA