OVO JE NAJBIZARNIJI SLUČAJ U SRBIJI: Moždana tečnost joj godinama curila kroz nos!

- U prvom trenutku nisam obraćala pažnju. Mislila sam da je prehlada ili alergija. Kad sam shvatila da ne prestaje da mi curi ta vodica, krenula sam da obilazim lekare - opisuje Milica Jovičić

  • 5

Milica Jovičić (39) iz Beograda mislila je da ima običnu alergiju, jer joj je non-stop curio nos. Lekari su posle četiri godine ustanovili da ima pukotinu na lobanji i da će biti potrebna operacija.

Sve je počelo kada se jedne godine vratila s mora i mislila je da se prehladila. Iz nosa nije prestajala da joj curi tečnost, a ujutru kada bi se probudila jastuk bi joj bio sav mokar.

- U prvom trenutku nisam obraćala pažnju. Mislila sam da je prehlada ili alergija. Kada sam shvatila da ne prestaje da mi curi ta vodica, krenula sam da obilazim lekare. Dobijala sam razne lekove za alergiju, mislili su da je od bubrega. Vadila sam briseve iz nosa, koji su bili potpuno u redu. Onda sam 2013. godine dobila meningitis. Šest nedelja sam bila bolesna i tada sam već počela da se brinem za svoje zdravlje - priča Milica.

Krajem 2014. godine sasvim slučajno dolazi kod doktora Bojana Pavlovića, ORL hirurga u Kliničkom centru Srbije. On je tada posumnjao da se radi o moždanoj tečnosti i brzoo je upućuje doktoru Draganu Saviću, neurohirurgu.

Foto-ilustracija: Nevseoboi.com.ua Foto-ilustracija: Nevseoboi.com.ua

- Prva asocijacija mi je bila da mi pamet curi kroz nos. Nije mi bilo svejedno što ću morati na operaciju, ali s druge strane bilo mi je drago da je napokon ustanovljeno šta mi je - kaže Milica.

Dr Dragan Savić rekao je da ovakva situacija nije bila nimalo bezazlena i da je moglo doći do upale mozga.

- Bio sam svestan da to može da joj ugrozi život, zbog čega sam odlučio da joj endoskopski pronađem mesto u lobanji odakle joj curi tečnost - kaže dr Savić.

Radilo se o malim defektima na omotaču mozga. Uzeto je masno tkivo sa njenog stomaka i biološkim lepkom zapušena joj je pukotina.

- Sada ću moći da nastavim sa plesom, na koji sam prestala da idem zbog curenja moždane tečnosti - završava Milica.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica-Banja Luka

    4. maj 2015 | 10:25

    Nek si ti ziva i zdrava poslje svega!

  • Prolece

    4. maj 2015 | 11:16

    Nazalost niste u pravu kad ste napisali da je to najbizarniji slucaj u Srbiji posto nije i jedini. Moja rodjaka je imala apsolutno isti slucaj(takodje je problem poceo posle povratka sa mora). Isto je pomislila da je u pitanju prehlada, pa odlasci kod mnogobrojnih lekara koji nisu mogli da utvrde sta je u pitanju, sve dok nije dosla do profesor dr Danice Grujicic koja je bukvalno spasila. Velika zahvalnost doktorki, vrhunski lekar i strucnjak a veliki covek

  • Branka

    4. maj 2015 | 17:10

    naravno da se otkrilo kada je stigla do neurohirurga kada su nasi neurohirurzi medju najboljima u svetu cast dr savicu najbolji nas neurohirurg

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA