TRUDNICU (26) UBILA BOMBA DOK JE IŠLA DA KUPI TREŠNJE: Nišlije današnji dan pamte kao najgori! (VIDEO)

Tog dana NATO je planirao da izvrši napad na niški aerodrom, ali su umesto toga, avioni promašili cilj i 200 do 300 projektila izručili na glavnu gradsku pijacu i autobusku stanicu

  • 53

Na današnji dan, pre 16 godina, NATO bombe usmrtile su Ljiljanu Ilić iz Niša, koja je tada imala 26 godina i bebu na putu.

OVAJ KRVAVI PRVI MAJ PAMTI SVAKI SRBIN: Evo kako je NATO na praznik MASAKRIRAO srpsku decu! (FOTO) (VIDEO)

- Tog 7. maja, za mene i mog muža život je stao. NATO mi je ubio ćerku kojom sam se ponosila i unuče kom sam se nadala. Prošlo je toliko godina, a boli kao da je bilo juče. Ne mogu da zaboravim, niti da oprostim njihovim ubicama - priča kroz suze Ljiljanina majka Radmila.

Tog dana NATO je planirao da izvrši napad na niški aerodrom, ali je umesto toga, dva kontejnera kasetnih bombi, tj. 200 do 300 projektila izručio nekoliko kilometara dalje.

Promašivši vojni cilj, bombardovali su zapravo mesto pored zgrade Patologije niškog medicinskog centra, u čijoj blizini se nalazi glavna pijaca.

Ljiljana, u osmom mesecu trudnoće, je u tom trenutku bila na autobuskoj stanici pored Niške tvrđave, jer ju je svekrva povela na pijacu, da joj kupi prve trešnje.

- Nova porodica je moju ćerku čuvala kao malo vode na dlanu. Imala je sve preduslove za sreću - pametna, lepa, pri kraju studija emdicine, stizalo je i dete... A sve to joj je bezočno oteto u jednoj sekundi - kaže Radmila, pitajući se gde je u trenucima kad su njena ćerka i unuče umirali na ulici.

Zajedno sa Ljiljanom i njenim detetom, tog dana stradalo je još 14 ljudi.

JEZIVA ISPOVEST: NATO mi je BOMBAMA UBIO OCA, a sada moram da im za to UBISTVO platim 70.000 evra!

Printskrin: RTS Printskrin: RTS

Dragoljubu Grujiću na kućnom pragu poginuo je deda Gerasim, dok je otac Čedomir izrešetan gelerima.

- Dan danas se pitam kome je bio kriv starac od 84 godine. Bio je živahan, zdrav kao dren, poživeo bi još, a skončao je u krvi kraj česme u dvorištu - seća se Grujić.

On navodi da nije član nijedne političke partije, ali da je izričito protiv ulaska u Evropsku uniju.

- Ne želim da budemo deo EU jer ne mogu da budem prijatelj onom ko mi je ubio dedu, ranio oca, iskasapio komšije i sejao smrt po celoj Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brana

    7. maj 2015 | 00:59

    Dal se neko izvinio?

  • Niš

    7. maj 2015 | 08:18

    U pitanju su bila dva odvojena bombardovanja. Prvo je bombardovana pijaca a desetak minuta kasnije Klinicki centar, prema tome nikako meta nije aerodom vec gradjani Niša.

  • Nislijka

    7. maj 2015 | 07:52

    Desi se, pogrese za par kilometara, pa bace kasetne na pijacu, kako da ne. Za njih je strateski cilj bio ubiti sve sto se krece... Nikad u EU i nikad u NATO!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA