GAREŽ I IZREŠETANE KUĆE: Ovako izgleda Kumanovo posle krvavog obračuna (FOTO)

U većem delu naselja Divo još uvek nema struje, ali se stanovnici trude da nastave dalje i da im se život što pre vrati u normalu, uprkos ruševinama i posledicama sukoba koji se odigrao

  • 4

Žitelji kumanovskog naselja Divo vraćaju se danas svojim kućama, koje raščišćavaju od ruševina i tragova dvodnevnih sukoba terorista i makedonskih snaga bezbednosti.

EVO KAKO SU TERORISTI MUČKI UBILI POLICAJCA: Držali su ga na nišanu dok su se predavali!

EKSKLUZIVNO: Jezive slike razorenog Kumanova posle sukoba sa šiptarima UČK! (FOTO)

Posle vikenda koji su obeležili okršaji policije sa teroristima, u kumanovskom naselju Divo je mirno, ali su tragovi sukoba svuda vidljivi, gotovo na svakom koraku.

Macedonia Shootings

Nekoliko kuća je u potpunosti izrešetano, vidni su tragovi ruševina, a ima i prodavnica koje su gotovo potupno uništene.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Polupana vrata, prozori, izrešetane kuće, garež na sve strane, stanovnici Diva naselja, nastanjeno Albancima, posmatraju u neverici, a niko od njih ne želi da daje izjave novinarima, javio je Tanjugov izveštač sa lica mesta.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

INVAZIJA TERORISTA NA MAKEDONIJU: Najpotresnije fotke novog rata na Balkanu (FOTO)

Gradonačelnik Kumanova Zoran Damjanovski rekao je juče Tanjugu da đaci danas neće ići u školu, ali da će onima koji su najteže materijalno pogođeni biti dodeljena humanitarna pomoć.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Život se u tom naselju vraća u normalu, iako u većem delu još nema struje.

Naselje Divo, koje je tokom protekla dva dana bilo blokirano i iz koga su brojne porodice evakuisane, od jutros je otvoreno i život se u njemu odvija sasvim normalno, u onom delu naselja gde nije bilo oružanih sukoba.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Na obodima naselja i dalje se nalazi nekoliko policijskih punktova, ali u mnogo manjoj meri nego što je to bilo prethodnog dana.

Kumanovo su napustili pripadnici specijalnih jedinica, a gradu su i dalje prisutni pripadnici policije sa pancirima i naoružani dugim cevima.

KRVAVO LICE ZLIKOVCA: Ovako izgleda uhapšeni ALBANSKI TERORISTA koji je ubijao po KUMANOVU! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U sukobima u Kumanovu stradalo je osam policajaca i najmanje 14 terorista, dok je 37 policajaca povređeno. Još nema podataka o eventualnim civilnim žrtvama.

Makedonska policija označila je juče kraj dvodnevne akcije u kojoj je, kako je saopšteno "eliminisana najopasnija teroristička grupa u regionu".

U Makedoniji je i danas Dan žalosti.

(Telegraf.trs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Profesor Biologije

    11. maj 2015 | 15:50

    Sve što su jadni ljudi gradili godinama otišlo je za nekoliko sati, opametite se ljudi

  • riki

    12. maj 2015 | 10:29

    NATO je srusio manje civilnih objekata za 3 meseca nego li Makedonci za jedan dan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA