DRAMA U CELOM REGIONU: Srbija u pripravnosti, raste strah da će se rat iz Makedonije proširiti i na BiH!

- Imamo informaciju da se borbe nastavljaju, jer Srbija nije bez potrebe poslala svoje vojnike na granicu prema Makedoniji. Očigledno je da Albanci nikad neće odustati od velike Albanije - kazao je Dragan Lukač

  • 8

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač utvrdio je da postoji mogućnost da se oružani sukobi iz Makedonije prenesu i na teritoriju Bosne i Hercegovine pa je najavio kako će policajci kojima on zapoveda biti u pripravnosti kakva je na snazi od terorističkog napada na policijsku stanicu u Zvorniku koja se desila krajem aprila.

UDAR IZ PRIŠTINE: Albanci poslali specijalce ROSU na granicu! (VIDEO)

Lukač je u izjavi za list "Press RS" od ponedeljka ocenio kako takva pretnja proizlazi iz planova za uspostavljanjem velike Albanije.

- Imamo informaciju da se borbe nastavljaju, a nije isključeno da će se teroristima pridružiti novi teroristi, s ciljem da sukob bude podignut na viši nivo. Srbija nije bez potrebe poslala svoje vojnike na granicu prema Makedoniji jer je očigledno na delu stvaranje tzv. velike Albanije kao cilja od koga Albanci nikad neće odustati - kazao je Lukač.

OVO SU ŠIPTARSKI ZLIKOVCI KOJI SU TERORISALI MAKEDONIJU: Dobro zapamtite te njuške! (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On nije objasnio zbog čega bi BiH nakon Makedonije trebala postati metom.

Poručio da ipak kako će MUP Republike Srpske učiniti sve da pretnje od terorističkih napada svede na najmanju moguću meru.

- To znači da smo spremni 24 sata dnevno držati na oku potencijalne teroriste i njihove pomagače, kako bismo ih osujetili u eventualnoj nameri izvođenja napada - rekao je Lukač.

KRVAVO LICE ZLIKOVCA: Ovako izgleda uhapšeni ALBANSKI TERORISTA koji je ubijao po KUMANOVU! (VIDEO)

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je odbacio kritike na račun policijske operacije prošle nedelje u kojoj je privedeno trideset osoba bošnjačke nacionalnosti pod sumnjom da su povezani s terorističkim aktivnostima.

Većina privedenih je puštena na slobodu, a za njih šest zatraženo je određivanje pritvora.

Ta su hapšenja izazvala brojne reakcije i optužbe kako je u borbi protiv terorizma organizovan pritisak na Bošnjake koji su se vratili da žive na područje RS-a.

AMERIKA REŽIRALA RAT U MAKEDONIJI: Šiptarski teroristi dobili signal iz Vašingtona za napad!

Lukačeva je ocena kako su takve osude neodmerene te dodaje kako njegovi policajci ne progone Bošnjake nego potencijalne teroriste.

- To (prigovori) apsolutno nema veze sa zdravim razumom ni sa istinom, jer smo radili klasičan policijski posao utemeljen na informacijama koje smo imali. Mi jednostavno ne smemo da dopustimo mogućnost da neke osobe, o kojima smo posedovali informacije da su u stanju da počine teroristički akt, to zaista i urade, a da pre toga nismo ništa preduzeli - kazao je Lukač.

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ne volim januar

    11. maj 2015 | 14:15

    Daj Boze da ovo sve izadje na dobro...

  • Vladan

    11. maj 2015 | 16:32

    Nece se u Bosnu prosiriti..dosta je narod ovde patio i ratovao....ipak ovi Muslimani iz BiH nisu takav olos ko ti siptari..

  • Cimanje

    11. maj 2015 | 14:12

    Odustaće oni od velike albanije, ali tada će im biti kasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA