OBAMA SVE SLAGAO? Evo šta se zaista dogodilo sa Osamom bin Ladenom!

Dobitnik Pulicerove nagrade Simor Herš tvrdi da se Bin Laden nije krio u kompleksu u Abotabadu, već je u trenutku smrti zapravo bio zatvorenik pakistanske obaveštajne službe

  • 10

Dobitnik Pulicerove nagrade Simor Herš tvrdi da je Barak Obama lagao o okolnostima u vezi sa likvidacijom Osame bin Ladena u Pakistanu.

SVAĐA "FOKA" ZBOG SLAVE: Ko je zapravo ubio Osamu bin Ladena? (VIDEO)

Herš je naveo da je bivši lider Al Kaide u trenutku ubistva bio "nenaoružani invalid", ali Bela kuća negira Heršove tvrdnje.

Kako navodi Indipendent, predsednik SAD Barak Obama optužen je da je izmislio nekoliko ključnih činjenica u kojima je obmanuo javnost, između ostalog i da je Bin Laden poginuo u razmeni vatre i da pakistanske vlasti nisu učestvovale u misiji američkih specijalaca 2011. godine.

AMERIKANCI GA OBOŽAVALI: Osama Bin Laden je bio biznismen i antisovjetski ratnik!

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Simor Herš, koji se prethodno bavio upotrebom hemijskog oružja u Siriji, citirao je neimenovanog američkog obaveštajnog zvaničnika, kao deo, kako je nazvao, "alternativne istorije rata protiv terorizma".

U tekstu za London rivju ov buks, Herš tvrdi da se Bin Laden nije krio u kompleksu u Abotabadu, već je u trenutku smrti zapravo bio zatvorenik pakistanske obaveštajne službe.

IZREŠETAN: U Bin Ladena ispaljeno više stotina metaka!

Herš citira visokog obaveštajnog oficira u penziji koji je bio upoznat sa prvim informacijama o prisustvu Bin Ladena u Abotabadu. On tvrdi da je pakistanska obaveštajna služba godinama tajno držala Bin Ladena kao "zalog protiv delovanja Talibana i Al Kaide u toj zemlji".

Hamid Mir intervjuiše Osamu bin Ladena

Umesto, prema zvaničnimm tvrdnjama, dramatičnog obračuna sa Bin Ladenom u Abotabadu, Pakistanci su dobrovoljno odali lokaciju lidera Al Kaide da bi održali dobre odnose sa Vašingtonom i dobili deo nagrade od 25 miliona dolara, ističe Simor Herš.

Takođe, kako kaže Herš, pakistanske vlasti su olakšale misiju američkim specijalcima isključivši struju u njegovom skloništu i odvrativši lokalne snage od tog područja.

PAKISTAN: Zabavni park na mestu ubistva Bin Ladena!

Heršov izvor navodi da su SAD i Pakistan pripremile za javnost rezervnu verziju događaja po kojoj je lider Al Kaide ubijen u napadu bespilotne letelice na pakistansko-avganistanskoj granici.

Na tvrdnje Bele kuće da bi Bin Laden bio uhvaćen da se predao, Heršov izvor odgovora da je specijalcima dato naređenje da ga likvidiraju.

- Istina je da je Bin Laden u tom trenutku već bio invalid, a to vlasti ne smeju da kažu, ističe neimenovani obaveštajni oficir SAD.

(Telegraf.rs / Izvor: Indipendent)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mis'im

    12. maj 2015 | 00:28

    Na zapadu nista novo...

  • Kako

    12. maj 2015 | 00:45

    Nekoliko godina prije napada na Ameriku Bin Ladenova familija je poslovala sa Bušom Starijim i investirala u neke njegove firme, organizacije kojima se on tada bavio, znači bili su biznis partneri, postoje dokazi o tome na internetu

  • Gustav

    12. maj 2015 | 00:24

    Ovaj lik ili je davno negdje usmrdio livadu ili se gotivi na Havajima ili slično, ali te noći sigurno nije bio u toj kući...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA