SVAĐA "FOKA" ZBOG SLAVE: Ko je zapravo ubio Osamu bin Ladena? (VIDEO)

Bivši pripadnik "Foka" Robert O'Nil tvrdi u "Vašington postu" da je on ispalio smrtonosni hitac, što je u suprotnosti sa izjavom drugog učesnika vojne akcije Mata Bisoneta, koji u svojoj knjizi "Težak dan" iznosi drugačije tvrdnje

  • 6

Pripadnici američke specijalne jedinice "Foke" izneli su u javnost svoj sukob o tome ko je zapravo ubica lidera Osame bin Ladena. Ovo ubistvo koje je ceo svet pomno pratio, dogodilo se pre 3 godine, a o samom događaju su kružile različite verzije i priče, od toga da nije ubijen već da se sam ubio, do toga da je još uvek živ.

Bivši pripadnik "Foka" Robert O'Nil tvrdi u "Vašington postu" da je on ispalio smrtonosni hitac, što je u suprotnosti sa izjavom drugog učesnika vojne akcije Mata Bisoneta, koji u svojoj knjizi "Težak dan" iznosi drugačije tvrdnje.

Da podsetimo, lider Al kaide ubijen je u akciji "Foka" u maju 2011. godine u kompleksu u pakistanskom gradu Abotabadu. Od tog trenutka počinju svađe i sukobi oko slave i priznanja, između ljudi koji tvrde da su baš oni ubili najozloglašenijeg teroristu svih vremena.

Inače, "Foke" se obično pridržavaju pravila o ćutanju kojim je zabranjeno da u javnosti preuzimaju zasluge za svoje akcije. O'Nil, koji je u penziji od 2012. godine, prethodno je anonimno svoju verziju priče rekao magazinu "Eskvajer", iako je trebalo da otkrije identitet kasnije u intervjuu za televiziju.

Internet stranica, koju vode bivši pripadnici specijalnih snaga, pre vremena su objavili njegovo ime, najverovatnije u znak protesta zbog namere da preuzme zasluge za smrtonosni hitac. O'Nil ističe da je sa još jednim članom tima čiji identitet nije hteo da otkriva, bio u zgradi u Pakistanu, kada je njegov kolega promašio pucajući u Bin Ladena, ali da ga je on sam posle toga pogodio hicem u glavu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: bbc.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dosla je istina nestalo je lazi

    7. novembar 2014 | 14:16

    Pogledajte samo blazeno lice usame i usporedite ga sa licima ovih americkih zlotvora pa cete sve razumjeti

  • Gekke Joopie

    7. novembar 2014 | 12:40

    Cega se pametan stidi, stim se glup ponosi!

  • Bin laden

    7. novembar 2014 | 18:01

    Pa vi mislite da je on mrtavv

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA