OVO SU NAJBOLJE MEDICINSKE SESTRE SRBIJE: Da li ste imali sreću da vas one leče? (FOTO) (VIDEO)

- Ovde radim već 20 godina i nemam nameru da odlazim bilo gde. Novac nije najjači faktor. Sasvim mi je dobro, zadovoljna sam poslom, iako uvek može bolje - kaže jedna od 38 nagrađenih sestara u Medicinskom centru Srbije

  • 16

Povodom obeležavanja Svetskog dana medicinskih sestara, u Kliničkom centru Srbije organizovana je dodela zahvalnica najboljim medicinskim sestrama.

Njih 38 ponelo je epitet najbolje sestre na svojoj klinici. Događaj je ispraćen velikom podrškom medicinskog osoblja, kao i starijih kolega.

Prema rečima predsednice Udruženja "Sestrinstvo" Gordane Kovačević, ovaj događaj se obeležava već 11 godina unazad i ima veliki značaj za medicinske sestre, kao i podsticaj za budući što kvalitetniji rad.

- Ima velikog značaja i uvek će imati, ali ne predstavlja napredak u smislu unapređenja ili veće zarade, već je više kao lična satisfakcija - dodaje predsednica udruženja.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Budući da je sve veća kriza medicinskog kadra, niske su zarade, a obim posla je sve veći, nijedna od njih nema nameru da ide u inostranstvo za boljim životom. Ovde rade već dugo, neke i po 20 godina unazad, ne bi nikad napuštale svoju zemlju zarad novca.

- Ovde radim već 20 godina i nemam nameru da odlazim bilo gde. Novac nije najjači faktor. Ovde mi je sasvim dobro, zadovoljna sam poslom, iako uvek može bolje - kaže dobitnica zahvalnice s Klinike za plućne i tuberkulozne bolesti Tatajana Jovanović.

Kako dodaju, za posao u medicini potrebno je pre svega obrazovanje, a kasnije je sve od toga koliko se truda uloži. Posao je vrlo zahtevan i odgovoran i zahteva stabilnu, zrelu i nadasve odgovornu osobu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na naše pitanje u čemu je tajna tako lepog izgleda medicinskih sestara, zašto se smatraju među najpoželjnjijim od strane muškaraca, Gordana Novaković kratko se nasmejala i rekla:

- Najbolje je da pitate muškarce zašto je to tako. Ne mislim da to zavisi od profesije, ali možda zato što su medinske sestre uglavnom mlade devojke. One sada sve više brinu o sebi, jer ako ne brinete o sebi, šta će tek onda pacijenti pomisliti - zaključuje ona smešeći se.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na dodeli zahvalnica prisustvovala je i studentkinja treće godine Farmaceutskog fakulteta koja je izvođenjem pesme "Jare moje" Jelene Tomašević, dobila gromoglasan aplauz i upotpunila atmosferu celokupnog događaja.

Pogledajte šta su rekle za Telegraf:

(I. L.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Алексей Паламудов ™

    12. maj 2015 | 19:32

    Zar je sreća da vas leči bilo ko? Ili je sreća biti zdrav?

  • Wampirko007

    12. maj 2015 | 20:24

    Da najbolje su u Beogradu. Ostali gradovi ni u cemu ne valjaju. Taman posla da je neka druga bolnica ili klinika dobila najbolju medicinsku sestru.

  • Saša

    12. maj 2015 | 20:29

    Najbolja medicinska sestra na svetu je Goca iz Kruševca sa hirurškog odeljenja. Brinula se o meni 2000.godine, kada sam bio operisan. Goco neka tebe i tvoju porodicu sreća prati uvek. Imate srce toplo i puno iskrene ljubavi. Hvala vam za sve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA