NEOBJAŠNJIVA MISTERIJA: Crna ptica s crvenim znakom na čelu pala s neba baš kad je Draža pomilovan!

Crnu žunu su građani pronašli na svega 300 metara od Palate pravde baš u trenutku kada je rehabilitovan komandant četničkog pokreta Dragoljub Draža Mihailović

  • 39

Juče je cela Srbija brujala o istorijskoj odluci Višeg suda u Beogradu kojom je rehabilitovan komandant četničkog pokreta Dragoljub Draža Mihailović, a jedan krajnje simboličan događaj ostao je prilično nezapažen.

ĐENERAL DRAŽA DOBIO RAT PROTIV KOMUNISTA: Srbija je REHABILITOVALA Dragoljuba Mihailovića, najvećeg neprijatelja Tita!

Naime, u isto vreme kada je poništena presuda iz 1946. godine, kojom je Mihailović osuđen na smrt, na svega 300 metara od Palate pravde na ulici je na zaprepašćenje brojnih prolaznika niotkuda osvanula mrtva Crna žuna!

Ništa ne bi bilo čudno da ova prilično retka ptica (naročito za ove krajeve) nije karakteristične crne boje sa, ni manje ni više, nego crvenim znakom na čelu, koji nedvosmisleno asocira na crvenu petokraku - znamenje partizana koji su osudili Dražu.

Simbolika, rekli bismo više nego zastrašujuća.

Podsetimo ekipa Telegrafa zatekla se u centru Beograda kada je Crna žuna, koja je najverovatnije doletela s Avale pronađena mrtva u centru Beograda. Reč je zapravo o retkoj vrsti, koja je dosta veća od ubičajenih detlića i naseljava evroazijske predele.

Gradsko okruženje nije mesto gde često boravi, te je prizor iznenadio, ali i zabrinuo građane.

Foto: Arhivska fotografija, Profimedia Foto: Arhivska fotografija, Profimedia

POGINUO PERA DETLIĆ: Potresan prizor u centru Beograda! (FOTO)

Kod svih Istočnih Slovena rašireno je verovanje da detlić, koji dubi zid ili ćošak kuće, najavljuje smrt.

Baš zbog toga je drvo, koje je izdubio detlić, smatrano nepodesnim za gradnju i korišćeno je samo za ogrev. Smrt ili tešku bolest nagoveštava takođe crni detlić koji čoveku preleti put.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA