Istraga protiv 30 građana Kosova zbog terorističkog napada u Kumanovu

Makedonske vlasti saopštile su ranije da su lideri terorističke grupe koja je napala Kumanovo petorica Albanaca sa Kosova, koji su od ranije poznati po formiranju paravojnih struktura u regionu

  • 0

Specijalni tužilac Kosova pokrenuo je istragu protiv više građana Kosova zbog sumnje da su umešani u teroristički napad u Kumanovu.

Iz tužilaštva Kosova teroristički napad u Kumanovu nazivaju "incidentom", te navode da je preliminarna istraga pokrenuta na osnovu policijskih, medijskih i drugih izveštaja.

Nakon što je primio zahtev i dokumentaciju iz Kosovske policijske službe, specijalni tužilac se obratio nadležnom sudu za izdavanje naloga za pokretanje istrage.

- Ove radnje su preduzete s ciljem da se održi i očuva javni red i mir i bezbednost, kao i da se spreče bilo koje kriminalne radnje - navodi se u saopštenju.

Prema nezvaničnim saznanjima, istragom je obuhvaćeno 30 građana Kosova.

Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Makedonske vlasti saopštile su ranije da su lideri terorističke grupe koja je napala Kumanovo petorica Albanaca sa Kosova, koji su od ranije poznati po formiranju paravojnih struktura u regionu.

Reč je o Muhamedu Krasnićiju, Mirsadu Ndrecaju, Samiju Uškiniju, Begu Rizaju i Demiju Šehu, koji su poznati i po vezama sa albanskim političarima sa Kosova i iz Makedonije, među kojima su Ramuš Haradinaj, Menduh Tači i Aljbin Kurti.

Za velikim brojem članova terorističke grupe bile su raspisane međunarodne poternice.

(Telegraf.rs/ Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA