SAZNAJEMO: Optužnicu protiv stražara CZ podiglo Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal!

Stražarima CZ Nenadu Mitroviću i Ninoslavu Strahinjiću, kao i Sretku Kaliniću i Željku Milovanoviću, biće suđeno u Specijalnom sudu za organizovani kriminal, iz kojeg su ova dvojica kriminalaca pokušala da pobegnu 7. februara

  • 0

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv stražara Okružnog zatvora u Beogradu Ninoslava Strahinjića i šefa smene Nenada Mitrovića, kao i protiv pritvorenika Sretka Kalinića i Željka Milovanovića, saznaje Telegraf.rs!

Svoj četvorici biće suđeno upravo pred Specijalnim sudom u Ustaničkoj ulici, odakle su, u zoru, 7. februara ove godine, Kalinić i Milovanović pokušali da pobegnu iz svojih samica! U međuvremenu je, kako saznajemo, Tužilaštvo odustalo od daljeg gonjenja Dragiše Grkovića, zamenika šefa smene Nenada Mitrovića, koji je u petak pušten iz pritvora.

Tokom poslednjeg saslušanja pred istražnim sudijom Ninoslav Strahinjić nije imao odgovore na baš sva pitanja koja su usledila posle priznanja da je nekoliko dana pred bekstvo, navodno, bio pod pritiskom, jer su Kalinić i Milovanović pokušavali da mu prete i da ga podmite. Strahinjić, naime, nije mogao da objasni zašto o ovim navodnim pretnjama nije nikoga obavestio. On je, međutim, priznao da o tome nije obavestio čak ni Nenada Mitrovića, koji je bio šef smene!

Strahinjić je, inače, rođak Gorane Strahinjić, načelnice vaspitne službe u CZ-u, a prema rečima sagovornika našeg portala, upravo ga je ona i zaposlila u ovom kazamatu.

- Strahinjić je mlad i neiskusan i svima je jasno da nije bio dorastao ovom poslu. Pored svih starijih i iskusnijih kolega, on je dobio mesto na specijali, pa se postavlja pitanje ko i kako mu je to omogućio? Da li je možda u tome učestvovala samo njegova rođaka, načelnica vaspitnog odeljenja, ili i načelnik posebne pritvorske jedinice Kristijan Đujić - pita naš izvor, zaposlen u CZ-u.

Mitrovićev advokat Dalibor Katančević potvrdio je našem portalu da je protiv dvojice čuvara podignuta optužnica.

- Tužilaštvo nema ni jedan jedini dokaz protiv mog klijenta. Čak je i Ninoslav Strahinjić rekao da nije obavestio Mitrovića o pretnjama i ponudama koje su mu dali Kalinić i Milovanović - zaključuje Katančević.

(D. Manojlović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA