Sava i Dunav rastu: Evo koji su tokovi reka još kritični!

Porast vodostaja prognoziran je danas i sutra i na pritokama gornjeg toka Zapadne Morave, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lugomiru, Lepenici, Mlavi, Peku i Timoku

  • 3

Na Dunavu i Savi vodostaji će biti u većem porastu u naredna četiri dana dok je na petnaestak manjih reka danas prognoziran manji i umereni porast vodostaja.

- Na Dunavu i Savi vodostaji će biti u većem porastu sa mogućnošću dostizanja i kratkotrajnog prevazilaženja granica redovne odbrane od poplava kod Novog Sada na Dunavu, odnosno kod Šapca na Savi 30. i 31. maja - upozorio je Republicki hidrometeorloški zavod.

SRBIJI OPET PRETE POPLAVE: Moguće izlivanje 15 reka do kraja nedelje zbog JAKIH KIŠA. Evo gde će biti najkritičnije!

Dodaje se i da će danas i sutra na Jadru, Kolubari, Ljigu, Ubu, Tamnavi vodostaji biti u manjem i umerenom porastu bez dostizanja upozoravajućih nivoa.

Manji i umereni porast vodostaja prognoziran je danas i sutra i na pritokama gornjeg toka Zapadne Morave, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lugomiru, Lepenici, Mlavi, Peku i Timoku.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljilja@@@@

    26. maj 2015 | 14:57

    Pa zar opet poplave Jer nisu spremni ni sad??

  • berny

    26. maj 2015 | 20:12

    Naravno da niste...ali kad vas poplavi Mi ćemo vam opet pomoći...a vi ćete i dalje pljuvat po Hrvatima, jel mrzite sve pa i kad vam se pomaže, al to ste vi, mi nismo...mi smo katolici i vjernici!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA