PLAČI, SRBIJO: Ova devojčica peva kao anđeo, A NE ZNA KOLIKO TEŠKO JE BOLESNA! (FOTO) (VIDEO)

Rada ima samo dve godine i boluje od teškog urođenog srčanog oboljenja. Čim se malo navikla na nas, odlučila je da nam otpeva najlepšu pesmicu na svetu. Ovo dete ne zna koliko je teško bolesno. MORAMO SVI ZAJEDNO DA JOJ POMOGNEMO!

  • 11

Postoje trenuci u životu kad vam se srce stegne, a suze vam krenu na oči, i ne možete da učinite bilo šta kako biste ovo sakrili. 

A nije da nisam pokušala... Ispred mene je plesalo dete od dve godine, i pevalo najlepšu pesmu na svetu. "Živela, živela, i srećna nam bila..." A meni su oči bile pune suza. 

Rada Maslarević (2) ima tešku urođenu srčanu manu koja preti da ugrozi rad pluća. Ova devojčica je do druge godine života bila zdravo dete, ali u septembru prošle godine joj je otkriven ovaj ozbiljan zdravstveni problem.

Redakcija Telegrafa je posetila ovu devojčicu. Nadamo se da ćemo napisati dobar tekst koji će pročitati mnogo dobrih ljudi i pomoći joj. Vrata svog stana nam je otvorila upravo ona. Mali anđeo koji hoda po ivici ovog surovog sveta.

U početku je Rada bila stidljiva, a onda se malo oslobodila. Pokazala nam je kako lepo igra. Kad nas je dobro osmotrila, odvažila se i i došla da nam otpeva pesmicu: "Danas nam je divan dan". Stidljivo je izgovorila da se zove Rada i da ima dve godine.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Posluženje i kolače koje je stajalo na stolu, Rada nam je donosila uz reči "Izvolite" i stidljiv osmeh. U jednom trenutku je rešila da poruši sve sa stola. Prava mala dama, nema šta. Ali i derište. Divno dete, kao i svako dete.

Ali ovaj mali anđeo nije ni svestan koliko je teško bolestan. Uprkos njenom veselju i nepobedivom duhu kojim pleni, Radina životna priča je veoma ozbiljna. A od vas, poštovani čitaoci, zavisi hoće li imati srećan kraj.

LJUDI, OVA BEBA SE BORI ZA ŽIVOT, POMOĆ JOJ JE HITNO POTREBNA! Srbijo, ne dozvoli da mala Rada (2) umre!

Njena majka Sandra kaže da je Rada na rođenju dobila ocenu 10. Normalno je napredovala, rasla i bila zdrava sve do septembra prošle godine.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Dodaje da Rada do tada nije imala nijedan simptom. Za bolest su, kaže, saznali sasvim slučajno, kada joj je u vrtiću na rutinskom pregledu kod pedijatra otkriven šum na srcu.

- Na redovnom pregledu pedijatar je ustanovio da Rada ima šum. Na Institutu za majku i dete, a kasnije i u Tiršovoj je usledila strašna dijagnoza. Ustanovljeno je da ima tešku, retku i urođenu srčanu anomaliju - priča Sandra Prodanović, majka malene Rade.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

"IMATE DVA MESECA DA SKUPITE NOVAC, DA VAM DETE OSTANE ŽIVO": Ovo su rekli ocu male Rade!

Majka ove devojčice objašnjava da se ovo oboljenje javlja veoma retko. Ona dodaje je Radi urađena kateterizacija srca, invazivna metoda kojom se utvrđuje koji problem konkretno postoji.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Radi su neophodne dve operacije, a postoji mogućnost da se uradi i treća, ali ona je za sada diskutabilna i zavisi od toga kako će proći ove dve. Za operaciju, postoperativni tok i boravak u Londonu Radi je potrebno još 7.899.884 dinara. Ukupni troškovi lečenja su 9.228.507 dinara, a do sada je sakupljeno 1.114.480 dinara. Od vas koji čitate ovaj tekst zavisi sudbina ove divne devojčice.

Serbia, HELP: Little Rada (2) requires emergency surgery in London to survive!

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Roditelji malene Rade još uvek razmatraju gde će odvesti Radu, a preporuka je da to bude klinika u Londonu koja je specijalizovana za urođene srčane anomalije.

Majka Sandra kaže samo da želi da se sve završi jer već devet meseci živi u najgoroj agoniji.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Rada ne sme dugo da čeka i stoga apelujemo na sve koji mogu da pomognu ovoj devojčici da što pre ode na lečenje.

Možete joj pomoći uplatom na dinarski i devizni račun.

SRBIJO, POMOZI: Maloj Radi (2) potrebna HITNA OPERACIJA u Londonu da bi preživela!

Dinarski: 160-419179-47

Devizni: 00-540-0001041.6

IBAN: RS35160005400001041683

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Radi možete pomoći i tako što ćete slati poruke. Potrebno je ukucati 82 i poslati na 3030, a cena poruke iznosi 100 dinara i PDV se ne naplaćuje.

Osim toga, oformljen je broj za sve koji žele da pomognu, a žive u Švajcarskoj. To mogu učiniti tako što će poslati poruku human82 na broj 455. Cena poruke je 10 CHF.

Više informacija pogledajte OVDE.

A sada pogledajte koliko je puna života ova devojčica, koja ni ne zna kakva strašna teškoća ju je snašla:

Pogledajte reči njene majke:

(J. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N.N.

    30. maj 2015 | 10:53

    Šta je sa zakonom donetim 2013.god.? Tada je odlučeno da decu koja ne mogu da se operišu u Srbiji, šalju u inostaranstvo o trošku države. Poslata je Anita Balaž, koja je hvala Bogu dobro. Zašto muče ovo dete, roditelje?? Ministre Lončar odgovorite??

  • gaga

    30. maj 2015 | 10:47

    Srbijo salji poruke!

  • cg

    30. maj 2015 | 10:19

    Da li postoji neki broj na koji možemo iz crne gore poslati SMS ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA