Ovo je najbizarniji nerešeni zločin, nećete verovati ko je glavni osumnjičeni!

Detaljna analiza tela šokirala je policiju. Naime, pokazalo se da u telu više nije bilo bilo krvi, a na njenom su vratu pronađeni tragovi pljuvačke. Zbog toga je ceo slučaj nazvan slučajem "Vampira iz Atlasa"

  • 7

Stravično ubistvo ime je dobilo po Atlasu, kvartu u Stokholmu. Godine 1932. u Atlasu je ubijena Lili Lindstorm, tridesetdvogodišnja prostitutka koja je klijente redovno primala u svom stanu. Poslednja osoba koja je Lili videla živu bila je njena komšinica Mini Dženson, takođe prostitutka.

Jednoga dana Lili se spustila do nje kako bi pozajmila prezervative. Nakon što se ujutru nije pojavila kod nje, ali ni naredna dva dana, Mini je alarmirala policiju.

Dok su provaljivali u njenu sobu, policajci nisu mogli ni da sanjaju da će za samo nekoliko sekundi pred sobom zateći scenu zločina koji će decenijama zbunjivati i intrigirati njihove kolege.

Na krevetu u spavaćoj sobi potrbuške je ležala Lili. Procenjeno je da je u tom trenutku bila mrtva već dva ili tri dana. Bila je gola, a njena je odeća bila uredno složena na fotelji uz krevet. Bilo je jasno da je Lili imala seksualni odnos neposredno pre nego što je ubijena. U njenom je analnom otvoru pronađen prezervativ. Na glavi su pak pronađeni tragovi udaraca tupim predmetom, piše "24 sata".

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Detaljna analiza tela šokirala je policiju. Naime, pokazalo se da u telu više nije bilo bilo krvi, a na njenom su vratu pronađeni tragovi pljuvačke. Zbog toga je ceo slučaj nazvan slučajem "Vampira iz Atlasa".

S obzirom da je forenzika tada još uvek bila na vrlo primitivnom nivou, a mogućnost DNK analize nije postojala, istražitelji s istragom nikada nisu uspeli da dođu previše daleko. Kako je Lili očigledno ubijena nakon polnog odnosa, ispitani su neki njeni redovni klijenti, ali policija nikada nije uspela da dođe do ubice ili sazna kako je iz njenog tela nestala sva krv.

Predmeti iz njene sobe i danas su izloženi u Policijskom muzeju u Stokholmu, a muzičar Erik Malmberg je 2007. godine godine objavio instrumental pod imenom "U sećanje na Lili"

(Telegraf.rs / Izvor: 24 sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ?

    30. maj 2015 | 14:38

    Ja sam ocekivala resenje "misterije" a ono ni traga od osumnjicenog.

  • Nećemo verovati ko je glavni osumlnjičeni?

    30. maj 2015 | 18:43

    Ja i dalje ne verujem da ovakav tekst može da isprati naslov sa obećanjem. Vreme je da vaš urednik nastavi da radi na kvantaškoj pijaci, ili ćete svi redom za njim jer vas ama baš niko neće uzimati za ozbiljno.

  • nerezine

    30. maj 2015 | 14:18

    cuvam ovce nije vazno,dodji dragi nema veze....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA