ĐURIĆ: Da bi bilo više Srbije, mora biti više dece

Da bi bilo više Srbije, mora biti više dece. Deca su snaga svake zemlje, ona sa sobom nose i privredni rast, jer je broj stanovnika od presudnog značaja za privredni rast, dok stara populacija utiče loše i na ekonomsku sliku - rekao je Đurić.

  • 22

Na Adi Ciganliji danas je održana duhovno-sportska manifestacija "Sportsko sobranje Svete Srbije", a direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je da druženje mališana i viteške igre koje se izvode na najbolji način afirmišu vrednosti koje su nam potrebne da bismo opstali kao narod.

- Da bi bilo više Srbije, mora biti više dece. Deca su snaga svake zemlje, ona sa sobom nose i privredni rast, jer je broj stanovnika od presudnog značaja za privredni rast, dok stara populacija utiče loše i na ekonomsku sliku - rekao je Đurić.

On je naveo da je danas na Kosovu i Metohiji broj dece do 18 godina isti kao u celom ostatku Srbije te da je jako važno da imamo veći natalitet.

Đurić je dodao da je danas sa KiM došlo nekoliko stotina dece da se druže sa svojim vršnjacima i da to druženje i viteške igre na najbolji način doprinose afirmaciji vrednosti koje su nam potrebne da bismo opstali kao narod.

Foto: Profimedia/Designpics Foto: Profimedia/Designpics

- Da bi bilo više dece moramo negovati prave vrednosti i stvarati preduslove za to, kao država - dodao je Đurić.

Gradski menadžer Goran Vesić kazao je da je manifestacija "Sportsko sobranje" jedna od retkih koja spaja sport i našu tradiciju i istoriju, tako da deca osim što se uče sportskim vrednostima i fer pleju uče i o našoj bogatoj istoriji i tradicionalnim vrednostima.

- Zato ova manifestacija ima svoju težinu, mnogo veću nego neke klasične sportske ili istorijske manifestacije, jer decu kroz igru i sport uče našoj tradiciji i kulturu - rekao je Vesić napominjući da je Grad obezbedio 500.000 dinara za njeno održavanje.

Foto: Tanjug/Miloše Jelesijević Foto: Tanjug/Miloše Jelesijević

Manifestaciju "Sportsko sabranje" organizuje udruženje "Sveta Srbije", uz podršku Kanceralije za KiM i grada Beograda, u cilju negovanja srpske kulture, institucije porodice i vraćanja duhovnih i tradicionalnih vrednosti u svakodnevicu života najmlađih.

Nakon skokova padobranaca i pokazne vežbe specijalnih jedinica Vojske Srbije, mališani su prisustvovali aktivnostima više od trideset raznih sportskih stanica, na kojima su mogli da probaju mnoge sportske veštine uz asistenciju trenera.

U bogatom kulturno-umetničkom programu, između ostalih, učestvovali su Ivana Jordan, Neverne bebe, AKUD "Lola" i mnogi drugi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    31. maj 2015 | 15:45

    A da bi bilo vise dece drzava mora vise i da se potrudi. Jer trenutno drzava radi sve ali bas sve da dece bude sto manje. I zato ako moze bez praznih prica...samo da bi se pricalo.

  • Dzordz

    31. maj 2015 | 15:42

    Pojacajte poreze na pampers, to pomaze. Na stvarima za decu se najvise zaradjuje umesto najmanje. Treba da nestanemo!

  • Rale

    31. maj 2015 | 16:24

    A ko ce da mi cuva decu,evo sad mi niste primili dete u vrtic,a oba roditelja zaposlena....sram da Vas bude

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA