STAKLO MU SE ZARILO U VRAT, MAJICA MU JE BILA SKROZ KRVAVA: Ispovest čoveka koji pokušao da spasi dečaka iz Niša, ali nije uspeo!

- Taj prizor će me progoniti čitavog života. Dok sam pokušavao da zaustavim krv koja je šikljala iz vrata mališana, pomislio sam na svog unuka - priča čovek koji je pokušao da spasi dečaka iz Niša

  • 11

Dvanaestogodišnji S. Č. iz Niša preminuo je sinoć od povreda koje je zadobio prilikom igre. On se rasekao na staklo vrata jedne zgrade i iskrvario na smrt.

Vladimir Đukić, stanar zgrade u kojoj se dogodila ova tragedija kaže da je pokušao da spasi povređenog dečaka.

- Taj prizor će me progoniti čitavog života. Dok sam pokušavao da zaustavim krv koja je šikljala iz vrata mališana, pomislio sam na svog unuka. Molio sam se za njegov život, ali je, nažalost, dečak iskrvavrio - priča kroz suze Nišlija Vladimir Đukić.

KOBNA IGRA: Dečak (12) se isekao na staklo i iskrvario na smrt!

On je pokušao da spase dečaka koji je tokom igre s drugom glavom probio staklo ulaznih vrata zgrade, pa mu se komad stakla zario u vrat. Nesreća se dogodila u stambenoj zgradi u Ulici Elektronska 1. Đukić je u tom trenutku sedeo s prijateljem čija je radnja preko puta zgrade u kojoj se dogodila tragedija.

Foto-ilustracija: sxc.hu/djayo Foto-ilustracija: sxc.hu/djayo

- Čuo se prasak, a zatim sam video dečaka kako izlazi iz zgrade. Majica mu je bila skroz krvava. Pritrčao sam mu, a on je kazao - Posekao sam se. To su mu bile poslednje reči, potom je počeo da krklja. Spustio sam ga na zemlju, najpre sam krv koja je liptala zaustavljao rukama, a onda peškirima koje su donele komšije jer su čule moje zapomaganje. Rana je bila na desnoj strani vrata, zjapila je, sigurno je bila dugačka tri centimetra. Ruke su mi bile krvave do lakata - priča potreseni čovek.

On kaže da je sve vreme vikao da se zove Hitna pomoć.

- Činilo mi se da vreme teče beskrajno sporo dok sam ih čekao. Još je bio živ kad su ga uneli u vozilo, nadao sam se da će se ipak sve dobro završiti. Otkako sam čuoda je mrtav, ne mogu da se smirim - priča utučeni Đukić.

Smrt sina jedinca zavila je u crno majku Ninu Čolović, lekara na Klinici za fizijatriju u Nišu i oca Žarka. Nesrećna žena nije bila u stanju da govori, dok je otac samo kratko prokomentarisao - Šta mogu da kažem, nesreća. Deca su se igrala i desila se tragedija.

Foto: Tanjug/Jarolav Pap Foto: Tanjug/Jarolav Pap

Ispred zgrade su se okupili i roditelji drugova nastradalog dečaka.

- To je divna porodica, dete je takođe za primer. On je bio jedinac, jedva su čekali da se rodi. Imao je harizmu, uvek je bio okružen decom, i mlađom i starijom od njega. Ma, bio je junak našeg dvorišta, hrabar, bio je spreman da uradi mnogo toga što druga deca ne bi smela. Ne možemo da shvatimo da ga je igra koštala života - pričaju komšije.

U OŠ "Sveti Sava" u kojoj je nastradali mališan pohađao peti razred vlada tuga i neverica. Direktor škole Radmila Ivković kaže da je S. Č. bio odličan đak.

Foto-ilustracija: flickr/Cory Cousins Foto-ilustracija: flickr/Cory Cousins

- Voleli su ga i nastavnici i deca, ovo je ogromna tragedija za sve nas. Deca su se mnogo uznemirila. Roditelji traže pomoć kako bismo im saopštili da im je drug stradao. Angažovali smo psihologa i tim za krizne situacije da im pruži podršku - kazala je direktorka Ivković.

Dečak će biti sahranjen na Novom groblju u Nišu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Г&Н

    4. jun 2015 | 00:41

    Велика трагедија. Оно што би било неко моје питање је зашто се не производи стакло које је некад било актуелно. Армирано са жицом. А не ово као флис папир које пукне од јаче промаје. Да се води макар и мало рачуна о неким тривијалним стварима као што је квалитет,до овога не би ни дошло. Туга.

  • miki

    4. jun 2015 | 00:31

    Strasno !!! Nek te andjeli cuvaju gore :((((

  • Legija

    4. jun 2015 | 07:43

    Mali andjeo,pocivao u miru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA