NA KOŠEVU NI IGLA NEMA GDE DA PADNE: 70.000 ljudi čeka papu Franju (FOTO)

Broj hodočasnika koji su se prijavili za prisustvo misi juče uveče dostigao je 67.000 ljudi, jer su organizatori preduzeli sve da se to omogući i onima koji su propustili ranije zadane rokove za prijavu

  • 8

Hiljade hodočasnika jutros je preplavilo ulice Sarajeva krećući se ka fudbalskom stadionu Koševo gde će tokom dana biti održana sveta misa, centralni događaja posete pape Franje BiH.

PAPA FRANJA STIGAO U SARAJEVO: Uz najveće počasti dočekan na sarajevskom aerodromu! (FOTO) (VIDEO)

Izraze srdačne dobrodošlice Papi su uputili i mediji na svojim naslovnim i internet stranama.

Broj hodočasnika koji su se prijavili za prisustvo misi juče uveče dostigao je 67.000 ljudi, jer su organizatori preduzeli sve da se to omogući i onima koji su propustili ranije zadane rokove za prijavu, navodi agencija Hina.

- Dobro nam došao Papa - veliki je naslov kojim je dolazak Svetog Oca u subotu najavio "Dnevni avaz", koji ističe da papa Franja dolazi u BiH s namerom da tu zemlju uvede u porodicu evropskih naroda.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Dočekujemo ga skromno, ali s puno ljubavi - piše na naslovnoj strani lista "Oslobođenje", prenoseći poruku vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića.

Sarajevske ulice odišu pravom prazničnom atmosferom uz brojne plakate s likom pape Franje i njegovim fotografijama kao i geslom posete - "Mir vama".

PAPU DOČEKALI I KINEZI: A evo koliko sve to košta (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Uz zastave Vatikana sve saobraćajnice kojima će proći kolona vozila s papom Franjom ukrašene su i zastavama BiH.

Jasno su vidljive pojačane mere bezbednosti, jer je uz sve lokacije koje će Papa posetiti raspoređen veliki broj policajaca u uniformama.

Po nezvaničnim informacijama, oko šest hiljada pripadnika raznih policijskih i bezbednosnih agencija angažovano je na pripremama za Papinu posetu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

SKROMNI PAPA: Nije se vozio ni mercedesom, ni BMW-om, već…

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja, doputovao je jutros u Sarajevo, čime je otpočela njegova državnička i pastoralna poseta Bosni i Hercegovini pod motom "Mir vama", tokom koje će preneti poruku mira, suživota, dijaloga i međusobnog razumijevanja.

Pre svete mise Papa će čuvenim papamobilom proći atletskom stazom i pozdraviti sve vernike.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • G3

    6. jun 2015 | 14:08

    Neka doce vama Jezuiti glave. Samo polako, kao muslimanska zemlja a velicaju papu. Hahahaha smesni su. Zivela Republika Srpska.

  • Hm

    6. jun 2015 | 11:14

    Prvo u jasenovac sa njim, pa onda neka se reklamira gdje hoce!

  • Jeretik

    6. jun 2015 | 14:34

    Sta ti je ljudski mozak, tuga i jad .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA