OVDE JE MUČKI UBIJEN ČOVEK KOJI JE VOLEO ISTINU: Sećanje na novinara Milana Pantića!

Pantić je ubijen ujutru, oko osam sati, sa "nekoliko udaraca tupim predmetom u glavu", dok se vraćao iz obližnje prodavnice sa veknom hleba i litrom mleka koje su nađeni kraj njegovog tela u krvi

  • 0

Komemoracija je počela polaganjem cveća i paljenjem sveća u 12 sati na Gradskom groblju u Jagodini, gde je Pantić sahranjen, a zatim i na spomen ploči na mestu ubistva na kojoj piše: "Na ovom mestu je mučki usmrćen neumorni tragalac za istinom Milan Pantić. Novinara možete ubiti, ali njegovo delo i istinu ne".

PRONAĐEN UBICA MILANA PANTIĆA: Sindikalci znaju ko je odgovoran za smrt novinara?

Komemoraciji su prisustvovali čelnici grada Jagodine, čelni ljudi "Večernjih novosti", UNS i NUNS-a, JIP "Novi put" iz Jagodine...

Novinari su i ovog puta, kao i proteklih 14 godina, ispred spomen biste, rada akademskog vajara Ljubiše Mančića, ponovili zahtev nadležnim organima države da se ubica i nalagodavci pronađu i zasluženo kazne.

Pantić je rođen 1954. godine u selu Dragovo kod Rekovca, novinarsku karijeru je započeo u "Novom putu", a njegovo ime je upisano 3. maja 2002. godine na spomenik u Vašingtonu, na 1.395. mestu, uz imena novinara sveta koji su od 1812. godini izgubili život na zadatku.

Od pre šest godina, njegova slika i biografija, kao i biografija i slika ubijenog novinara Slavka Ćuruvije, nalaze se u novootvorenom muzeju novinarstva "Newseumu" u glavnom gradu Amerike.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Pantić je ubijen u jutro, oko osam sati, sa "nekoliko udaraca tupim predmetom u glavu", dok se vraćao iz obližnje prodavnice sa veknom hleba i litrom mleka koje su nađeni kraj njegovog tela u krvi.

Najveći broj tekstova Pantić je objavio u rubrici "Crna hronika" pišući o kriminalu u Jagodini, Pomoravskom okrugu i ovom delu Srbije.

U potrazi za ubicom pripadnici Policijske uprave u Jagodini i Uprave kriminalsitičke policije MUP Srbije "proverili su peko 2.000 lica i obavili više stotina razgovora u cilju provere svih dobijenih informacija i saznanja".

Odmah posle ubistva policija je napravila foto robot potencijalnog ubice i raspisala nagradu od tadašnjih 300.000 nemačkih maraka, ali ubica nije pronađen.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA