PRONAĐEN UBICA MILANA PANTIĆA: Sindikalci znaju ko je odgovoran za smrt novinara?

Prema svedoku, glavni osumnjičeni je izvesni D. T., zbog čega je on promenio identitet i prešao u Nemačku, čije je državljanstvo dobio. Zbog stalnog pominjanja u medijima u Srbiji, on često menja mesto prebivališta u toj zemlji

  • 8

Istraga o ubistvu novinara dopisnika "Večernjih novosti" iz Jagodine Milana Pantića, koje se dogodilo 2001. godine, došla je do saznanja da bivši lideri sindikata Jagodinske pivare najverovatnije imaju informacije o ovom zločinu, koje su ključne u njegovom rasvetljavanju.

KONAČNO: Trojicu sumnjiče za smrt Milana Pantića!

Prema pisanju "Novosti", on je nekoliko meseci pre ubistva objavio nekoliko tekstova o mahinacjama u Jagodinskoj pivari, počev od raznih spletki u postupku privatizacije, pa sve do nestanka velikih količina ovog pića, a neki od ovih slučaja se vode već 14 godina i još uvek nemaju sudskog epiloga.

Oni znaju sve o ubistvu novinara Milana Pantića!

Oni koji su upućeni u ovaj slučaj kažu da povezanost sindikalnih lidera i nekadašnjih rukovodioca firme nije samo simptomatičnost, već i istina o Pantićevoj smrti. Jedan od njih, D. T. koji se već duže vreme krije u Nemačkoj, kaže da su ga svedoci označili kao glavnog osumnjičenog za ubistva novinara, zbog čega srpska policija i tužilaštvo već godinu dana pokušavaju da ga ispitaju, ali im to država u kojoj boravi nedozvoljava.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

- D. T. je bio veoma blizak sa jednim od direktora Jagodinske pivare. Viđali su ih često kako se sastaju u novosadskom hotelu "Park". U ovom gradu je bilo veliko skladište jagodinskog piva. Intenzivno su s družili od 1998. pa sve do Pantićeve smrti. Novinar "Novosti" je u tom periodu pisao seriju tekstova o zloupotrebama u ovoj fabrici - rekao je izvor Večernjih novosti.

Naime, još pre tri godine je u nemačkog gradu Nirnbergu jedan naš državljanin podneo prijavu protiv izvesnog D. T. označavajući ga kao jednog od učesnika ubistva ovog novinara. Pored toga, Srbija je raspisala poternicu za njim upravo zbog ubistva. Međutim, Nemačka svoje građane (D. T. je u međuvremenu dobio njihovo državljanstvo), ne izručuje.

Nadležno tužilaštvo u Jagodini bi trebalo ponovo da zatraži pomoć od Ministarstva pravde o saslušanju D. T. (koji je inače promenio prezime) u Nemačkoj. Osim njega u ovaj slučaj umešani su i Z. O. i S. K. iz Bosne i Hercegovine.

- S. K. je u svojoj izjavio rekao da je Pantić ubijen po nalogu jednog od rukovodilaca Jagodinske pivare. On je pomenuo i D. T. kao drektnog izvršioca zločina. S druge strane on je prko nekih posrednika optužio S. K. kao zločinca. Ubica je tu negde među njima, a o svemu tome mnogo više znaju i bivši sindikalni lideri pivare u Jagodini - rekao je izvor Novosti.

Inače, D. T. koji je u Nemačkoj promenio identitet, često menja i mesta gde živi.

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • radovan

    15. april 2015 | 23:56

    E PA VALJDA CE VLADA I SRBI NESTO NAUCITI IZ OVOGA TEKSTA NEMACKA NECE DA GA IZRUCI A VI NJIMA IZRUCUJTE SVE STO TRAZE UPORNO PONAVLJAM DA NEMACKA I DAN DANAS VODI RAT PROTIV SRBA OD PRE PRVOG SVETSKOG RATA I JOS GA NIJE ZAVRSILA ITO SVE DOK NE UNISTI SVE STO JE SRPSKO??????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  • bane

    16. april 2015 | 09:53

    Chuck norris frajer!

  • Mihjlo

    16. april 2015 | 08:28

    I ja znam ko su ubice i krivci :BK MZ VR poslovođa, službenik u pivari i cvećar iza ćoška tamo kod onde

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA