DHSS za uvođenje hemijske kastracije za silovatelje

Pokazuje se da silovatelji i pedofili, nakon zatvorskih kazni, ponavljaju ista dela u "još grubljem i monstruoznijem" obliku, kažu u ovoj stranci

  • 0

Demohrišćanska stranka Srbije zalaže se za uvođenje hemijske kastracije za silovatelje i pedofile, jer se pokazuje da silovatelji i pedofili, nakon zatvorskih kazni, ponavljaju ista dela u "još grubljem i monstruoznijem" obliku, navodi se u saopštenju u kojem se poziva javnost da se hitno ujedini po tom pitanju.

Najnoviji događaji pokazuju da je društvo ogrezlo u taj oblik devijacije, jer su sve češći slučajevi silovanja i pedofilije, smatraju u ovoj stranci i ističu da se ta pošast može suzbiti samo zajedničkim delovanjem celokupne stručne i političke javnosti.

DHSS navodi da se "opšta svrha kažnjavanja odnosno generalna i specijalna prevencija, može postići samo uvođenjem hemijske kastracije".

Ta stranka u saopštenju podseća da je prvi predsednik te stranke Vladan Batić, 2009. godine Skupštini Srbije predložio izmene krivičnog zakonodavstva kroz pooštravanje zaprećenih vremenskih kazni za tu vrstu krivičnih dela, čipovanje i uvođenje javnog registra za pedofile i silovatelje i hormonsku kastraciju za višestruke povratnike.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA