Album koji pravi ljubitelji etno-zvuka neće propustiti! (FOTO) (VIDEO)

U sasvim prikladnom ambijentu Etnografskog muzeja etno-pop sastav “Sestre Gobović” promovisao je svoj drugi album “Probudi se”

  • 0

Pred velikim brojem zvanica bliznakinje Gobović, Marina i Marija, praćene orkestrom koji predvodi iskusni muzičar i producent Andrej Andrejević, izvele su nekoliko tradicionalnih numera u novim, savremenim aranžmanima i modernom ritmu.

- Želele smo da našu tradicionalnu muziku, ali i dela Stevana Mokranjca, Petra Tanasijevića i drugih srpskih autora približimo novim generacijama. U saradnji s Andrejem Andrejevićem, koji je etnomuzikolog, uz puno poštovanje prema tradiciji, nastale su pesme “Probudi se, Stojane”, “Jutros mi je ruža procvetala”, “Dunavka” i ostale, koje možete da čujete na albumu – kaže Marina Gobović.

- Ukoliko ne znate odakle dolazite, ne možete znati ni kuda idete. Zato smatram da je važno izvoditi naše stare i tradicionalne pesme i truditi se da i novi naraštaji ne zaborave na njih – dodaje Andrej Andrejević.

Foto: Promo Foto: Promo

Novi album bliznakinja sestara Gobović, “Probudi se” inspirisan je kao i prethodni, balkanskom muzičkom tradicijom. Pored tradicionalnih instrumenata, slušaoci će se u većem broju numera sresti sa klavirom kao nosećim instrumentom, sviranim u duhu klasične i džez muzike, kao i sa saksofonom i violinom.

Album ispunjen nadahnjujućim vokalnim deonicama sestara Marije i Marine Gobović, donosi i obrade dela Stevana Mokranjca, Petra Tanasijevića i drugih značajnih autora srpske muzike. Nije zaobiđen ni malo komercijalniji pristup aranžiranja starih pesama, pa se neke od njih u popularnom žargonu mogu okarakterisati kao etno-pop.

Producenti albuma su etnomuzikolog i kompozitor Andrej Andrejević i profesor klavira na FMU Miloš Pavlović.

Kroz muzički studio Andreja Andrejevića prošao je veliki broj najpoznatijih imena domaće muzike svih žanrova. Nekadašnji je višegodišnji klavijaturista Zdravka Čolića. Uz njegovu podršku formiran je orkestar za nastupe uživo za sestre Gobović, pod nazivom "Gobo sisters band".

Miloš Pavlović je pijanista, docent na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, koncert majstor koji nastupa širom sveta.

Pored nastupa u Srbiji, orkestar planira nastupe i na inostranim World music festivalima, za koje se aktivno priprema.

Foto: Promo Foto: Promo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA