Otkriveno kako je CIA MUČILA svoje ZATVORENIKE!

Zbog seta novih zakona američka Vlada brojne nehumane tehnike ispitivanja zatvorenika koje je koristila CIA više ne tretira kao "državnu tajnu"

  • 15

Do sada su to bile državne tajne, iako tako na prvi pomen ne zvuče...

Naime, davljenje u buretu sa vodom, premlaćivanje i seksualno zlostavljanje, samo su neke od brutalnih metoda mučenja koje je CIA primenjivala na svoje zatvorenike.

Po novom zakonu detalji i metode ispitivanja mogu biti otkriveni dok informacije o lokacijama i indentitetu osoba koje sprovode ispitivanja moraju ostati tajna, piše news.com.

Zbog seta novih zakona američka Vlada brojne nehumane tehnike ispitivanja zatvorenika koje je koristila CIA više ne tretira kao "državnu tajnu".

Prvi je o svemu progovorio Majid Kan, jedan od zatvorenika.

Na 27 stranica svojih beleški Kan je opisao neke od metoda mučenja. On je bio žrtva bizarnog seksualnog zlostavljanja tokom boravka u vojnoj bazi Guantanamo. Ove brutalne metode su uključivale udaranje čekićem, bejzbol palicama i kožnim kaiševima.

On je naveo i da su ga ispitivači, koji su često bazdili na alkohol, snimali golog dok su mu genitalije polivali hladnom vodom.

Foto: printskrin: youtube/The Film Archives Foto: printskrin: youtube/The Film Archives

Kan (35) se tereti za ubistvo i špijunažu. U zatvoru je završio kada je uhvaćen kako Al Kaidi dostavlja 50.000 dolara.

Prošle godine, Mohamedou Ould Slahi je objavio 466 stranica na kojima je detaljno opisao metode koje su CIA agenti primenjivali na njemu. Njega su gušili, izgladnjivali, nisu mu dali da spava, a takođe su ga i seksualno zlostavljali.

- Ono što me najviše boli jeste da su me terali da učestvujem u grupnom seksu na najponižavajući mogući način - napisao je u svojim memoarima.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Zatvorenik Abu Zubajdah, osumnjičeni za napad na Svetski trgovinski centar 11. septembera 2001, 20 dana je bio podvrgnut mučenju. Njega su takođe skidali do gole kože, uskraćivali mu san, udarali o zatvorski zid, puštali glasnu muziku i davili u koritu sa vodom.

Ovaj nesrećni čovek je od posledica mučenja ostao bez levog oka.

(Telegraf.rs / news.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Feki

    14. jun 2015 | 12:32

    Prokleti bili mučitelji američki.

  • топлистанадреалиста

    14. jun 2015 | 12:20

    Шта каже натофил синиша на ово?

  • Nikolas

    14. jun 2015 | 12:24

    PA OVI SU BLAGA JEZA STA SU JOSKINI RADILI NA GOLOM OTOKU SRBIMA KOJI SU VOLELI RUSIJU!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA