AUTOBUS SMRTI JE BIO NEISPRAVAN: Vozač spavao samo DVA sata na dan nesreće!

Spasavanje vozača trajalo je najduže i vatrogasci su morali da seku kabinu kako bi ga izvukli. Zadobio je teške povrede i trenutno se nalazi u Urgentnom centru

  • 14

Autobus "Barcino tursa" koji se u ponedeljak prevrnuo kod Bubanj potoka i u kojem je poginula Dragana Pupić Poljanski (35) a povređena je 61 osoba, imao je tehničkih problema odkad je krenuo iz Soluna, saznaju Naše novine.

VOZAČU AUTOBUSA SMRTI SMRSKANE NOGE: Vatrogasci ga izvlačili sat vremena iz vozila!

Izvor blizak istrazi tvrdi da su vozači autobusa primetili određene tehničke neispravnosti na vozilu koje su hteli da prijave po dolasku u Novi Sad, gde je bila krajnja destinacija.

DRŽAVO, HOĆEŠ LI SAD REAGOVATI? Protiv agencije čiji se autobus prevrnuo već podnošene prijave! (VIDEO)

Crvena lampica na kontrolnoj traci počela je da treperi još u Solunu Posle pauze kod hotela "Predejane"  i nisu mogli da pokrenu autobus. Iako je vozač Zoran Stojković pokušavao da da gas, nije mogao da uspostavi kontakt. Tek posle nekoliko pokušaja uspeo je da pokrene autobus koji se posle 3 sata prevrnuo u blizini Vrčina.

Dvojici vozača kobna vožnja bila je već treća tura za četiri dana. 

- U jeku sezone vozači nekad spoje i po nekoliko smena, pa tako provedu i po nekoliko dana u putu. Vozači su bili premoreni, ovo im je bila treća tura za četiri dana - tvrdi sagovornik.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Rođaka vozača Zorana Stojkovića ispričala je da vozač jeste bio umoran.

- Tog dana spavao je samo dva sata, žalio se na umor i jedva čekao da stigne u Novi Sad. Rekao mi je da je vozio od Polihrona do makedonske granice, odatle je nastavio da vozi njegov kolega. Zoran je ponovo seo od Niša, što znači da nije uspeo da se odmori više od dva, tri sata. On je profesionalni vozač koji se ovim poslom bavi već 25 godina - ispričala je rođaka vozača.

IZLETELI SMO KROZ PROZOR OD JAČINE UDARCA: Jeziva ispovest putnika autobusa smrti! (VIDEO)

Spasavanje vozača trajalo je najduže i vatrogasci su morali da seku kabinu kako bi ga izvukli. Zadobio je teške povrede i trenutno se nalazi u Urgentnom centru.

Printskrin: YouTube / Kurir Printskrin: YouTube / Kurir

Zoran sebe krivi za nesreću i još uvek ne zna da je Dragana poginula. Ne seća se samog trenutka nesreće.

POGINULA U SNU DOK JOJ JE ĆERKA SPAVALA U KRILU: Tragična sudbina žene koja je nastradala u autobusu smrti! (VIDEO)

- Kada sam ga posetila kratko mi je rekao "Što ja nisam poginuo"? Mnogo mi je žao da ga onako gledam. U jednu nogu mu je ugrađena šipka, a druga je skroz otečena. Povrede će proći, ali traume ne - zaključuje priču vozačeva rođaka.

Iz turističke agencije "Barcino turs"niko se nije zvanično oglasio ni posle dva dana odkad se desila nesreća.

(Telegraf.rs/ Naše novine)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    24. jun 2015 | 00:48

    Pravda za vozaca!

  • Baranka

    24. jun 2015 | 00:48

    Covjek je samo obicni radnik..koji je vozio dabi imao za zivot..sigurno bi ga firma shvatila da je odbio turu...znam da nije opravdanje,ali stavljam se na njegovo mjesto...on je vec osudjen...jer on i daga ne osude ,osudio je sebe,da je jedan mladi zivot poginuo,a jos mladji ostao bez majke

  • LM

    24. jun 2015 | 01:09

    To sto vozaci nisu odmorni krivi su poslodavci koji ih teraju na nelegalne voznje. Jer umesto da prime dovoljan br vozaca oni prime tri puta manje pa ocekuju da im odrade posao kako treba....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA