NOVA STRAVIČNA DROGA UBIJA PO AMERICI: Košta samo 5 dolara, a PRODAJE SE U NENORMALNIM KOLIČINAMA

Ova droga podseća na šljunak, a to joj je još jedan ulični naziv

  • 1

Više desetina ljudi umrlo je u Floridi, u SAD, od nove jeftine droge flake (flakka), ali uprkos ovom podatku, ova moćna supstanca koja se popularno zove "ludilo za pet dolara", osvaja tržište u SAD.

OLEŠIO DILERA KOJI JE PRODAO DROGU NJEGOVOJ ĆERKI: Kad otac reši da uzme pravdu u svoje ruke... (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Osnovni sastojak ove sintetičke droge jeste alfa-pirolidinopentiofenon i mahom se proizvodi u Kini. Podseća na šljunak, što joj je još jedan ulični naziv.

Unosi se ušmrkivanjem, pušenjem ili intravenozno. Međutim, izaziva srčane probleme, znatno povećava telesnu temperaturu, izaziva agresivnost i paranoju.

- To je izuzetno opasna doga. Nije rekreativna i nije nešto što se konzumira bez negativnih posledica - upozorava Heder Klark iz organizacije "United Way", koja je pokrenula inicijativu za borbu protiv ove hemijske supstance.

Droga je naziv dobila po španskom žargonu za vitku, zgodnu ženu (flaca). Preko interneta se kupuje za 1.500 dolara po kilogramu, a dileri je na ulici preprodaju u manjim dozama. Kilogram kokaina košta najmanje 15 puta više.

Od prošlog septembra, kada se flaka pojavila u okrugu Brauard na Floridi, od ove droge su umrle 34 osobe, a mnogima je morala da bude pružena lekarska pomoć.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Republika Srpska

    25. jun 2015 | 22:44

    To Kinezi samo im šaljite . I spustite im cijenu na 3 $

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA