HOROR SRBA KOJI SU SA PETORO DECE MESECIMA ŽIVELI U ŠATORU: Oko nas su siktale zmije po celu noć! (FOTO) (VIDEO)

- Tih šest meseci u šatoru bilo je teško, naročito na početku. Bilo je krša, loma, komaraca i zmija na sve strane - kaže Cvijan Jokić čija je kuća bila potpuno uništena

  • 2

Porodici Jokić iz sela Jamena poplave u maju prošle godine uništile su celu kuću. Došli smo kod njih na dan baš kada su proslavljali svojoj najmlađoj ćerki rođendan.

Kuća u kojoj žive Cvijan (45) i Radica (42) i njihovo petoro dece Sandra (20), Srđan (17), Savo (15), Sanja (14) i Dušica (3) nakon stravičnih poplava koje su zadesile Srbiju oštećena je i procenjena za rušenje.

OD NAŠE KUĆE OSTALI SU SAMO ZIDOVI: Priča ove četvoročlane srpske porodice nateraće vam suze na oči! (FOTO) (VIDEO)

U trenucima nadiranja vode ostali su prepušteni sili prirode i nisu mogli ništa da učine kako bi svoju kuću spasli.

- Ja sam bio tu kada je voda došla do ćoška kuće. Video sam da nema ostajanja i pobegao sam dok su još uvek autobusi bili tu. Žena i deca su već bili evakuisani - kaže Cvijan.

Foto: Igor Pavićević/ASB Foto: Igor Pavićević/ASB

Po povratku zatekli su potpuno devastiranu kuću, punu vode, blata i vlage... Nekoliko meseci porodica je provela u šatoru u dvorištu svoje kuće, nakon čega su im komšije pružile privremeni smeštaj.

POPLAVA NAM JE DONELA STRUJU: Pročitajte kako se srpskoj porodici desilo ovo čudo! (FOTO) (VIDEO)

- Tih šest meseci u šatoru bilo je teško, naročito na početku. Oko nas je bilo krša, loma, komaraca i zmija na sve strane. Kad god bi bila neka oluja i grmljavina morali smo da se sklanjamo u kuću, jer ipak je koliko-toliko bila sigurnija od šatora - priča Cvijan prisećajući se tih nemilih dana.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Cvijan je ratni vojni invalid koji je 1991. godine iz Bosne došao u Jamenu, gde je upoznao svoju sadašnju  suprugu Radicu i ostao da živi tu. Prima invalidsku penziju, dok je Rada nezaposlena. Primaoci su i dečjeg dodatka za dvoje dece, bez čega, kažu, ne bi mogli da sastave kraj s krajem.

- Snalazimo se kako možemo, važan je život i zdravlje, a za ostalo ćemo se već nekako snaći - priča Cvijan.

Ćerka Sandra je završila srednju školu, želi da postane policajka, pa je ove godine konkurisala u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. Najstariji sin Srđan završio je osnovnu školu i želi da ostane u Jameni i da radi, dok su Savo i Sanja na školovanju u Beogradu gde pohađaju srednju saobraćajnu školu, po uzoru na sestru Sandru.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Trudimo se da deci omogućimo pristojan život koliko je god to moguće. Uz njih smo i pružamo im potpunu podršku... Nadamo se da će da ostvare svoje ciljeve kako bi dobili dobar posao i primali pristojne plate - sa osmehom kaže Cvijan.

U okviru projekta ASB i donacija iz Evropske unije porodici Jokić je izgrađena montažna kuća površine 100 metara kvadratnih.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Dugo smo živeli kao podstanari. Kada smo se konačno skućili i sredili sačekala nas je poplava. Ali sada, zahvaljujući ovoj donaciji, dobili smo novi dom i neizmerno smo srećni i zahvalni - kaže Cvijan.

(S. Kostić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    1. jul 2015 | 20:14

    Kako lepa deca....i ova malena najmladja....dusa mala.....

  • Cokoladni

    1. jul 2015 | 15:04

    I to ide na racun EU Amerike i Demokratije sve sto se jako jako lose desava danas u svetu sve su oni za to krivi niko vala drugi sve to treba pohapsiti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA