ČULA SE PUCNJAVA I PLAČ: Ispovest Srpkinje koja je bila svedok masakra u Tunisu! (FOTO)

- Mi smo sa prijateljima bili na bazenu, i pričali smo najnormalnije kada smo u trenutku čuli pucnjavu. Prvo smo mislili da je to nešto potpuno bezazleno, poput nekog vatrometa ili tako neke stvari, međutim, posle toga smo videli ljude kako uspaničeno trče sa plaže - priča Sara Vračarić, svedok masakra

  • 2

Sara Vračarić, koja letuje u Tunisu neposredno pored hotela u kojem se dogodio teroristički napad, kaže da je situacija sada mirna, ali da se na plaži još mogu videti tela ubijenih.

U terorističkom napadu na dva hotela u Tunisu poginulo je 37 ljudi, a policija je ubila jednog od napadača.

POČELA JE PUCNJAVA, VIDEO SAM MRTVO TELO: Jeziva ispovest malog Vukašina koji je preživeo masakr u Tunisu! (FOTO) (VIDEO)

Napadi su se dogodili na plaži ispred hotela u letovalištu Sus. Neposredno pored hotela u kojem se dogodio napad letuje naša sugrađanka Sara Vračarić, je za N1 ispričala šta se dogodilo.

SRBI BEŽE IZ TUNISA: Panika među našim turistima, mnogi žele da se vrate! (FOTO)

- Mi smo sa prijateljima bili na bazenu, i pričali smo najnormalnije kada smo u trenutku čuli pucnjavu. Prvo smo mislili da je to nešto potpuno bezazleno, poput nekog vatrometa ili tako neke stvari, međutim, posle toga smo videli ljude kako uspaničeno trče sa plaže, neki su vrištali i plakali, podigla se velika panika u hotelu, i ušli smo u prvi ulaz u hotel, koji nam je bio najbliži, i tu smo sačekali neko vreme - priča Sara.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ona kaže da su ih zatim zamolili da uđu u hotelski lobi ili bar, ili da odu u svoje sobe.

KRVAVI PIR MOGAO BITI SPREČEN? ISIS najavljivao pokolj još 19. juna, niko nije reagovao! (VIDEO)

- Posle toga, najstrašnije je bilo što smo bili u sobama i nismo znali šta se dešava, šta će raditi, da li će ući, gde da bežimo, šta da radimo... Tih 20 minuta čule su se eksplozije iz drugog hotela, pucnjava, ispaljeno je više od 100 metaka, sigurno. Ne zna se još tačno koliko ima mrtvih, ali priča se da ima oko 30. Neka tela su još na plaži, veliki broj ljudi se skupio oko njih - kaže ona.

ONI LETE U KRVAVI TUNIS: Evo šta kažu putnici na beogradskom aerodromu dok kreću u ovu zemlju posle masakra! (FOTO) (VIDEO)

Situacija je, prema Sarinim rečima, sada mirna, stiglo je obezbeđenje, ali još uvek se ne zna da li će se srpski turisti uskoro vratiti u Beograd.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Britanski avioni već su sleteli i svi njihovi putnici su napustili hotel, međutim za nas nema nikakve priče. Bio je vodič iz naše agencije, međutim još nije ništa saznao o tome da li će Srbija poslati neke avione ili bilo šta - kaže Sara Vračarić.

NEMA POGINULIH NI POVREĐENIH SRBA U TUNISU: Ambasada potvrdila da su naši državljani dobro

Podsećamo, od 37 poginulih u današnjem terorističkom napadu na plaži hotela Imperial Marhaba, u turističkom gradu Sus u Tunisu, petoro su državljani Velike Britanije, saopštio je šef diplomatije te zemlje Filip Hamond i upozorio da bi broj žrtava mogao da se poveća.

DRAMA SRPSKIH TURISTA USRED KRVOPROLIĆA U TUNISU: Čuli smo rafale, pa povike "teroristi", SVI SU POČELI DA BEŽE!

Istovremeno, američki Stejt department saopštio je da zasad nema dokaza da su napadi u Francuskoj, Tunisu i Kuvajtu koordinisani.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Portparol Stejt departmenta Džon Kirbi rekao je da je istraga o napadima još u toku, ali da "nema naznaka na taktičkom nivou da su oni bili usklađeni".

KRVAVI VIDEO TERORISTIČKOG NAPADA U TUNISU: Jauci, vrisak i krv na plaži (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

- Očigledno je i jasno da su sve to bili teroristički napadi - rekao je Kirbi.

U međuvremenu, italijanske vlasti podigle su nivo uzbune u zemlji zbog tri teroristička napada.

Foto: Tanjug/AP/Tunisia TV1 Foto: Tanjug/AP/Tunisia TV1

- Nijedna zemlja nije bezbedna. Podigli smo nivo uzbune i stavili u pripravnost jedinice koje obezbeđuju osetljiva mesta - rekao je ministar unutrašnjih poslova Anđelino Alfano.

STRAVIČNI DETALJI NAPADA U TUNISU: Turisti se kupali u moru kada su ih napadači izrešetali!

- Danas smo bili svedoci tri napada, s desetinama mrtvih, izvedena na tri različita mesta na svetu, a povezana jednom stvari: nasiljem i terorom - rekao je Alfano.

Tokom dana u Tunisu je vatrom iz automatskog naoružanja u letovalištu Sus ubijeno najmanje 37 osoba, u Francuskoj jednom muškarcu je odsečena glava u američkom pogonu za proizvodnju i punjenje gasa, a u Kuvajtu je u samoubilačkom napadu ubijeno više od 20 vernika u jednoj šitskoj džamiji, podsećaju agencije.

(Telegraf.rs / Tanjug / N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Matori

    27. jun 2015 | 08:40

    Ako Stejt Department kaze da napadi nisu koordinisani onda nisu. Valjda znaju sta koordinisu a sta ne

  • Dule

    27. jun 2015 | 09:10

    Tja na odmor u susedno selo i nece biti opasno po nase glave.I iskreni da budemo moj deda nije nikad bio na odmor i na kraju umro od starosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA