PLANIRATE LETOVANJE U GRČKOJ? Spremite se za ove neprijatne situacije

Ukoliko letujete u Grčkoj, potrebno je da imate u vidu i ono što se može iskomplikovati tokom boravka

  • 2

Kako se kriza u Grčkoj sve više produbljuje, pitanje je i kako će turisti letovati na nekom od popularnih grčkih ostrva.

HAOS SE NASTAVLJA: U Grčkoj od ponedeljka sve banke zatvorene!

Panika je već počela i predsednik Pireus banke najavio  je da će grčke banke danas ostati zatvorene nakon što je ECB odlučila da im pored 89 milijardi evra u okviru ELA ne odobri dodatna syredstva. 

Ono što možete sigurno da očekujete su:

- prazni bankomati - budući da se banke zatvaraju, a Grci podižu svu gotovinu sa bankomata, vrlo verovatno da ne biste imali gde da podižete novac tokom boravka.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- prazni rafovi - Ono što srpski turisti mogu da zateknu tokom letovanja su prazni rafovi i nestašica benzina, ukoliko Grci iz straha od rasta cena počnu da skupljaju zalihe.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

- Mogući su i štrajkovi i protesti ako nema posla, što je verovatno. Ukoliko se ubrza inflacija, socijalna i politička stabilnost postale bi problem - rekao je ekonomista Vladimir Gligorov.

Foto: AP Foto: AP

Srbi za sada nisu u strahu i nema otkazivanja aranžmana u turističkim agencijama.

U Grčkoj rapidno napreduje prodaja nekretnina, što je direktna posledica finansijske krize i začetak inflacije. 

Ipak ako već ovih dana putujete tamo, neki od saveta su da ponesete gotovinu, napunite rezervoar benzinom već u Makedoniji, ponesite sve što je potrebno od lekova, naročito ako putujete sa decom, i informišite se o telefonima Ambasade Srbije u Grčkoj. 

(Telegraf.rs/ Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    29. jun 2015 | 08:40

    Kakvi prazni rafovi, kakva čudesa. Juče smo se vratili iz Grčke za turiste sve normalno funkcionise. Da, tačno je da kartice primaju samo u većim ranjama i nekim pumpama ali tako je već par godina unazad.

  • Srbin

    29. jun 2015 | 10:29

    Odoh ja u Nesebar na more

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA