OPTUŽILI SU ME DA SAM ODSEKAO ČOVEKU GLAVU: Ispovest mladića koji je nevin ležao u zatvoru 6 godina!

"Bio sam student završne godine arhitekture, planirao da upišem doktorske studije na Sorboni, gde moj brat od tetke predaje. U trenutku hapšenja sam bio stipendista Zavoda za urbanizam" - priča Miloš Rašić

  • 13

Miloš Rašić (31) okrivljen za ubistvo Smaila Tarića, posle šest godina oslobođen je ovih optužbi pred Apelacionim sudom.

Osumnjičenima da su mačetom odrubili glavu i zapalili telo, posle šest i po godina ukinut pritvor!

- Koliko god jak bio i imao gde da se vratim, život mi je uništen i zauvek ću biti žigosan kao glavoseča! Ni 100 oslobađajućih presuda, naslovnih strana i bilborda mi neće doneti satisfakciju - kaže Rašić.

Ovaj mladić uhapšen je 2008. godine sa svojim poznanikom Veliborom Bakićem posle mafijaške likvidacije Tarića, čija odsečena glava je pronađena u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu.

Bakić je za ovo ubistvo osuđen na 15 godina zatvora.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić, MUP Foto: Tanjug/Zoran Žestić, MUP

- Bio sam student završne godine arhitekture, planirao da upišem doktorske studije na Sorboni, gde moj brat od tetke predaje. U trenutku hapšenja sam bio stipendista Zavoda za urbanizam - navodi Rašić.

Prema njegovim rečima, u trenutku hapšenja bio je kod kuće sa roditeljima, kada je u njihov stan upala specijalna jedinica i uhapsila ga.

- Rekli su mi da znaju da nisam kriv i da će me pustiti ukoliko optužim Bakića, što nisam mogao da uradim jer nisam znao ko je ubio Tarića. Zato sam i izabrao šest i po godina pritvora - priča Miloš i ističe da se ne bi izvukao da nije imao podršku porodice koja ga je redovno posećivala.

Rašić tvrdi da su mu novinski napisi najteže pali.

- Svaki put kad bih u novinama video svoju sliku i ime ispod naslova "glavoseče" i "monstrumi", doživljavao sam nervni slom. Život mi je uništen zbog toga. Kad sam čuo na sudu da sam oslobođen, nisam ni mogao da se radujem. Ubili su sve emocije u meni - dovršava svoju ispovest Rašić i najavljuje da će tražiti odštetu od države.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salvatore

    29. jun 2015 | 12:07

    Sad tuži državu i sve te koji su to namestili i uzmi debele pare s tim da ti se to obrise iz evidencije za dalji život!!!!

  • Pera

    29. jun 2015 | 12:01

    Neka mu sad drzava ili sud plati za svaku godinu i sramotu koju je preziveo.

  • Gara

    29. jun 2015 | 11:49

    To je nasa drzava. Igraju se s ljudskim zivotima. Sramota i za policiju i pravosudje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA