KAKAV PREOKRET: Cipras pristao na SVE, prihvatio uslove EU i MMF-a!

Cipras je naveo da će Atina prihvatiti sve predloge za reformu sistema PDV-a, ali je zahtevao poseban popust za teritoriju ostrva. On takođe traži da se granica za odlazak u penziju primeni tek od oktobra 2022. godine

  • 48

Grčki premijer Aleksis Cipras je u svom pismu, čiji je sadržaj objavio "Finenšl tajms", napisao da je spreman da usvoji predloge međunarodnih kreditora iznete proteklog vikenda.

PENZIJE NIŽE ZA 40 ODSTO: Evo šta će se desiti Grcima ukoliko ispadnu iz evrozone

Cipras je naveo da će Atina prihvatiti sve predloge za reformu sistema PDV-a, ali je zahtevao poseban popust za teritoriju ostrva. On takođe traži da pomeranje granice za odlazak u penziju počne da se primenjuje tek od oktobra 2022, a ne odmah, kako to zahtevaju kreditori.

Ciprasovo pismo moglo bi da posluži kao osnova za dobijanje novog paketa pomoći u narednom periodu.

Ministri finansija evrozone sastaće se tokom popodneva, kako bi raspravljali o novom predlogu iz Atine.

(Telegraf.rs / Izvor: ft.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • didier

    1. jul 2015 | 12:01

    eto dokaza da trzisna ekonomija i kapitalizam ne valjaju. oni su stvoreni kako bi bogati bili jos bogatiji a siromasni jos siromasniji. mala grupa najbogatijih u potounosti diktira celu svetsku ekonomiju i ako nesto nije po njihovom ( kao sto su severna koreja, jugoslavija, sssr, irak...) odma to ruse da bi i tu uspostavili dominaciju i nametnuli ima svoje uslove.

  • топлистанадреалиста

    1. jul 2015 | 11:57

    Све је ово фарса, као што сам тврдио на почетку! Овај човјек има да распрода сва грчка острва јер су га и поставиле те исте швабе.....

  • Panco

    1. jul 2015 | 12:00

    A i mi ce mo sve da prihvatimo jer ima da nas nema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA