LETO JE ZA NJIH PAKAO, ALI NE ZBOG VRUĆINE: Milioni devojčica strepe od BRUTALNOG SAKAĆENJA!

Mona je imala samo deset godina kada su je roditelji odveli na ovaj strahovit događaj

  • 19

Za milione školarki u Egiptu dolazeći letnji dani ne predstavljaju nikakvu radost. Naprotiv, početak leta za njih je u znaku sezone sakaćenja genitalija, tzv. ženskog obrezivanja.

STRAVIČNO MUČENJE: Devojčicama sekli klitoris i stidne usne, potom im ušivali vagine!

Mona Mohamed imala je samo deset godina kad je podvrgnuta obrezivanju.

- Bila sam prestravljena. Svezali su me, majka i baka su bile uz mene - kaže Mona koju su članovi porodice držali na podu dok joj je lekar na podu dnevnog boravka davao anesteziju. Seća se samo da su joj dali žvakaću gumu pre nego što je utonula u san.

Tek kad se probudila shvatila je da je osakaćena.

Foto: Youtube/@ataxin Foto: Youtube/@ataxin

Ovakve priče nisu rietkost u Egiptu. Obrezivanje djevojčica je svojevrstan obred zrelosti još od doba faraona. Više od 125 miliona žena i devojčica u svetu danas je obrezano.

Od svih njih, 25 odsto obrezanih devojčica živi u Egiptu, što je najviše od svih zemalja, piše CNN.

Većinu devojčica obrezuju u dobi od 9 i 12 godina i to za vreme letnjih praznika, uglavnom u njihovim vlastitim kućama.

U Egiptu se najčešće izvodi tip 1 obrezivanje, odnosno odstranjuje se deo ili celi klitoris.

Mona je imala sreće što joj je obrezivanje izveo lekar, jer mnoge devojke ovom zahvatu podvrgavaju tradicionalne babice i to nesterilisanim žiletima.

Žensko obrezivanje u Egiptu je zakonom zabranjeno od 2008. godine , ali praksa je i dalje ustaljena u tradicionalnim zajednicama u kojima se ono smatra "pročišćavanjem" žene i spremanjem za brak.

(Telegraf.rs/Izvor: dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • prije svega zena

    2. jul 2015 | 00:23

    Strasno. Opravdanje je da tako islam nalaze, a to je cista laz. Ni ja dovoljno ne znam, ali mislim da je to iz razloga da ne bi imale potrebu za sexualnim odnosom jer se to smatra nepodobnim za zenu. Iako islam nalaze bas suprotno. Sve bih ih ja konjima na repove. I nikad mi nece biti jasno kako jedna majka, zena, moze to da dozvoli da se uradi njenom zenskom djetetu. Onom istom sto ga ispod srca nosila. I ponavljam, islam nema veze s' tim. Bude me stid ovakvih monstruma. Strasno je to sto djelimo istu vjeru :(

  • Cacanka

    1. jul 2015 | 22:18

    0 komentara, bas cudno. Ovo je stravicno! Nije mi jasno kako je mogice da se ovakve stvari desavaju u 21. veku? Pise da je posle ovog "rituala" devojcica spremna za brak!Ja sam sokirana posle citanja ovog teksta... Ako neko zna zasto se ovo radi i koji je efekat srdacno bih mu se zahvalila kada bi mi objasnio... Boze pomozi ovoj deci.......

  • Maркони

    1. jul 2015 | 21:48

    Идијоти, кретени, дебили...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA