STRUJA I DALJE NAJJEFTINIJA U REGIONU: Evo koliko ćemo je plaćati od 1. avgusta!

I pored korekcije, cena električne energije za domaćinstva u Srbiji i dalje je najniža u regionu i Evropi

  • 17

Agencija za energetiku Republike Srbije dala je saglasnost na povećanje regulisane cene električne energije od 1. avgusta.

Cene električne energije za domaćinstva povećavaju se u proseku za 4,4 odsto, dok prosečno povećanje cena za kupce koji po Zakonu o energetici imaju pravo na regulisano, odnosno garantovano snabdevanje je 4,5 odsto (bez troškova akcize).

U skladu sa odredbama Sporazuma između Vlade Srbije i Međunarodnog monetarnog fonda, predviđena je odluka o povećanju cene električne energije kako bi cena ovog energenta u narednom periodu dostigla tržišni nivo.

I pored korekcije, cena električne energije za domaćinstva u Srbiji i dalje je najniža u regionu i Evropi.

Narodna skupština Srbije, takođe, je usvojila izmenu zakona o akcizama kojim se od 1. avgusta uvodi akciza na električnu energiju od 7,5 odsto.

Foto: EPS Foto: EPS

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vladojlo

    2. jul 2015 | 17:56

    Isto kao i plate... Dajte nam plate na nivou EU, pa onda i struju i ostalo...

  • Kati

    2. jul 2015 | 17:52

    A plate najmanje, hrana najskuplje i kućna hemija

  • Milka

    2. jul 2015 | 17:22

    Pa srbija nemoze da se meri sa evropom ?kolike su plate i penzije naprotiv srbija je najskuplj po svemu ? Sad sam bila u CH 1l.dizela kosta 1ei 40centi pa vidite matematiku a njihove plate 100 sto vece neko kod nas imaju Aldi Lidli i profavnice sa slabijim prihodima?SRBIJA ima vise nezaposlenih ili na crno rade bez osiguranja ali kontrafan sve to imaju od socijale GDE SI DRBIJO TI KAD CE BITI BOLKE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA