PUTIN PISAO OBAMI: Sve možemo da postignemo dijalogom!

- Odnosi ove dve države predstavljaju ključni faktor za stabilnosti bezbednost u svetu, uprkos trenutnim nesuglasicama – rekao je Putin

  • 15

Ruski predsednik ocenio je da odnosi između Rusije i SAD predstavljaju ključ za stabilnost u celom svetu pozivajući na dijalog zasnovan na "jednakosti i poštovanju".

- Odnosi ove dve države predstavljaju ključni faktor za stabilnost i bezbednost u svetu, uprkos trenutnim nesuglasicama - rekao je Putin u poruci upućenoj američkom kolegi Baraku Obami povodom 4. jula, državnog praznika SAD - Dana nezavisnosti.

Rusija i SAD su u stanju da pronađu rešenja za najsloženije međunarodne probleme i da se na efikasan način suoče sa svim pretnjama i izazovima u svetu, navodi se u Putinovoj poruci, koju je objavio Kremlj, kako prenosi "Blic".

Prema njegovim rečima, sve se može postići dijalogom na pricipima "jednakosti i uzajamnog poštovanja u interesu svih".

Rusija i SAD su u sporu uglavnom zbog krize u Ukrajini. Rusija optužuje SAD da je izvršila pritisak na Evropsku uniju da uvede sankcije Rusiji, dok SAD optužuju Rusiju da naoružava proruske pobunjenike na istoku Ukrajine i potpiruje građanski rat u toj zemlji.

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA