CIPRAS NIJE JEDINI: Ovo je ČOVEK koji je odbrusio EU, rekao poslanicima da su HIJENE i izvređao Merkelovu (VIDEO)

Najdžel Faraž, lider anti-evropske Stranke za nezavisnost Velike Britanije (UKIP), konstantno u Evropskom parlamentu "diže prašinu" svojim govorima

  • 12

Centralna tema u Evropi ovih dana je grčka dužnička kriza koja je uzdrmala temelje Evropske unije. Dosta je onih koji su i ranije bili protiv EU i njihove politike, a ovih dana se još više zahuktalo zbog prošlonedeljnog referenduma u Grčkoj i pritiska koji vrše na nju.

IZJAVE ZBOG KOJIH JE EVROPA OTERALA VARUFAKISA: Nikad ga nisu voleli, bio im je TRN u oku!

Kada su se zatvorila birališta, grčki pemijer Aleksis Cipras obratio se naciji i rekao da se demokratija ne može ucenjivati. Ovim govorom je nastavio svoju oštru retoriku o uslovima čuvene "Trojke", i mnogi zagovornici anti-kapitalističke politike pozdravili su odluku grčkog naroda da kaže "ne" grčkim međunarodnim kreditorima.

CIPRAS HRABROJ GRČKOJ NACIJI: Demokratija se ne može ucenjivati!

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Jedan od kritičara EU je Najdžel Faraž, lider stranke za nezavisnost Velike Britanije (UKIP). On godinama u Evropskom parlamentu upućuje oštre reči svim vodećim ljudima evrozone, a bori se već duže vreme da Britanija izađe iz EU.

Njegova popularnost, i popularnost njegove stranke, sve je veća tokom poslednjih godina, uporedo sa rastom podrške ultradesničarskim strankama u EU.

Faraž je na sednici Evropskog parlamenta 2011. godine imao govor koji može da se poistoveti sa današnjom situacijom u EU. On je tad postavljao pitanje ko daje pravo nekima da diktiraju kako i šta će da rade Italijani i Grci.

Ovo je sve rekao članovima Evropskog parlamenta:

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

"Na ivici smo finansijske i društvene katastrofe i danas, u ovoj sobi, imamo četvoricu muškaraca koji bi trebali da budu odgovorni za to. I opet smo slušali njihove najdosadnije, tehnokratske govore.

Vi ste svi u zabludi. Prema svim objektivnim merama, evro je neuspeh. A ko je zapravo odgovoran od svih vas, ko je glavni krivac? Odgovor je: niko od vas, jer niko od vas nije izabran. Niko od vas nema demokratski legitimitet za uloge koje držite.

I u ovaj vakum, iako nerado, uskočila je Angela Merkel. I mi sad živimo u Evropi u kojoj dominira Nemačka - nešto što bi evropski projekat trebao da zaustavi. Nešto za šta su oni koji su otišli pre nas platili visoku cenu krvlju kako bi to sprečili. Ja ne želim da živim u Evropi u kojoj dominira Nemačka, kao ni građani Evrope.

Ali, vi ljudi ste odigrali bitnu ulogu u tome, jer kada je gospodin Papandreu ustao i upotrebio reč "referendum", ili Oli Ren, to ste opisali kao "kršenje poverenja". Onda su vaši prijatelji, kao čopor hijena, okružili Papandreua, koji je uskoro skinut s funkcije i postavljena je nova marionetska vlada. To je bio apsolutno odvratan spektakl.

Najdžel Faraž, lider UKIP-a koji je podneo ostavku. Foto: AP/Tanjug Najdžel Faraž, lider UKIP-a koji je podneo ostavku. Foto: AP/Tanjug

I pošto niste bili zadovoljni time, odlučili ste i da Berluskoni mora da ode. Dakle, on je uklonjen i zamenjen gospodinom Montijem, bivšim evropskim komesarom, arhitektom ove evro katastrofe i čovekom koji nije bio ni član parlamenta.

Sve je kao u romanu Agate Kristi, gde svi rade zajedno na tome koja će biti sledeća osoba koja će biti ubijena. Razlika je u tome što znamo ko su zlikovci. Trebali bi svi vi da budete odgovorni za ono što ste uradili. Svi treba da budete otpušteni.

I, moram da kažem, gospodinu Van Rompeju, pre 18 meseci kada smo se upoznali, nisam bio u pravu u vezi vas. Rekao sam da ćete biti tihi ubica demokratije nacionalnih država. Ali, ne više. Vi ste samo gurate nos u posla koja nisu vaša, zar ne? Vi, čovek koji nije izabran za tako nešto, otišli ste u Italiju i rekli: "Ovo nije vreme za izbore, ali je vreme za akcije". Šta, za ime Boga, vam daje pravo da to kažete italijanskom narodu...".

Ovaj čovek će srušiti Evropu (FOTO)

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 7. jul 2015 | 22:59

    Pametni hoce iz EU,samo mi hrlimo.I jos dozvoljavamao da nas ucenjuju.Tesko nama....

  • Panco

    7. jul 2015 | 23:45

    Zemlj nam se raspada dizu nam zidove na granici oce genocidnim da nas naprave.A mi danima slusamo o grckoj.Pa oni plate i penzije imaju od 600 dov1200 eura.A kod nas pezije 100 eura a plate 200 i kusur eura.Ej bre o cemu se ovde radi.

  • Iva

    8. jul 2015 | 10:55

    Imamo i mi žice da se ogradimo, tamo gdje stanu Madjari mi treba da nastavimo.Evropa nije demokratija već diktatura, iz dna pakla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA