KRVAVA AZRA S DVA NOŽA: Hrvatica sekla polne organe srpskim vojnicima, mirno gledala silovanje devojčice! (FOTO)

- Bilo joj je muka samo kada je ubila prvog čoveka jer je bila licem u lice s njim. Situacija ubij ili budi ubijen. Posle prvog smaknuća, ostala su išla mnogo lakše - rekao je Stiv Loman kod koga je Azra živela neko vreme

Hrvatica Azra Bašić iz Dervente će biti izručena BiH prema presudi suda u američkoj državi Kentaki zbog mučenja i ubijanja Srba u logorima u Posavini 1992. godine. Ona je bila svedok silovanju jedne devojčice, a jednom vojniku je odsekla polni organ.

ZBOG RATNOG ZLOČINA NAD SRBIMA: Amerikanci izručuju ovu HRVATICU!

Ona je priznala da je počinila više ubistava, iako je u zahtevu iz BiH za ekstradiciju pomenuto samo jedno.

"Njujork Tajms" je preneo svedočenje Stiva i Lusi Loman, kod kojih je u gradiću Stentonu poslednjih pet godina živela Bašićeva.

- Bilo joj je muka samo kada je ubila prvog čoveka jer je bila licem u lice s njim. Situacija ubij ili budi ubijen. Posle prvog smaknuća, ostala su išla mnogo lakše - rekao je Stiv Loman.

Prema sudskim dokumentima, ona je maltretirala preko 200 Srba. Optužnica je, takođe, tereti za paljenje zatvorenika, čupanje noktiju, otkidanje ušiju i urezivanje krstova i slova "s" u meso zatvorenika. Prvi logor za Srbe na području Dervente, formiran 12. aprila 1992. godine, bio je u Domu JNA i kroz njega je prošlo više od 200 Srba.

Azra Bašić

Lomanovi navode da Bašićeva nikad nije krila da je učestvovala u sukobima. Ona im je ispričala da je, navodno, prisustvovala kada su srpski vojnici silovali devojčicu. Loman je rekao da je ona kasnije naišla na jednog od "vojnika silovatelja" i da nije dozvolila svojim saborcima da ga ubiju iz vatrenog naoružanja, već da mu je ona odsekla polni organ.

Advokat Bašićeve Petrik Neš nije želeo da komentariše navode lista. Saslušanje o ekstradiciji Bašićeve biće održano 22. avgusta pred Okružnim sudom u Leksingtonu u američkoj saveznoj državi Kentaki, saopšteno je nedavno iz ovog suda. Kancelarija državnog tužioca za istočnu oblast Kentakija želela je da statusna konferencija bude održana do 1. juna, ali je advokat Neš rekao da mu je potrebno dodatno vreme za pripremu slučaja.

Podsećamo, Bašićeva je uhapšena 15. marta u Stentonu na osnovu međunarodne poternice koju je izdao Sud BiH zbog sumnje da je kao pripadnica hrvatske vojske učestvovala u mučenjima i ubistvima Srba u logorima u Derventi od aprila do juna 1992. godine.

(Telegraf.rs / Izvor: novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • топлистанадреалиста

    12. jul 2015 | 12:19

    Само у Србији могу говорити о помирењу и глупостима! Са оваквим? Срби су се само бранили и ништа више! То су чињенице!

  • svakom svoje

    12. jul 2015 | 12:17

    I posle smo mi genocidan narod..i nas pljuje ceo svet..

  • Sergej Danilovič

    12. jul 2015 | 12:25

    To je neka greska .ona je sigurno zrtva silovanja..........

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA