NOVI ULTIMATUM: Grci imaju rok od 3 DANA da usvoje zakone da bi dobili pomoć od EU!

Grčka vlada mora da prihvati teške reforme tržišta rada, penzionog sistema i oporezivanja, ukoliko hoće da dobiju trći paket pomoći

  • 9

Grčka treba u naredna tri dana da na vladi i u parlamentu usvoji neophodne zakone kako bi dobila treći paket pomoći, izjavio je danas finski ministar finansija Aleksander Stub, jedan od najtvrđih zastupnika oštrog stava prema Atini.

FINSKA NEĆE GRČKU U EVROZONI: Usprotivili se novom planu finansijske pomoći!

Posle sastanka Evrogrupe, Stub je rekao da je ostvaren veliki skok napred, ali da su ministri finansija evrozone uslovili pomoć dalekosežnim uslovima.

- Postignut je napredak. Koliki, ostaje da se vidi - objavio je na svom tviter nalogu Stub, preneo je "Gardijan".

Stub je rekao da grčka vlada mora da prihvati teške reforme tržišta rada, penzionog sistema i oporezivanja.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Evrogrupa traži od Atine još oštrije mere nego što je grčki parlament usvojio juče, a Stub navodi da je najvažnije od svega da čitav paket usvoje grčka vlada i parlament do srede 15. jula.

Agencija Asošiejtid pres ocenjuje da se Grčka danas približila sporazumu s evropskim kreditorima kojim bi izbegla trenutni finansijski kolaps, ali koji će doneti nove poteškoće njenim grđanima već umornim od štednje.- Ministri finansija evrozone su završili svoj sastanak, predali su štafetu liderima na samitu (evrozone).

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot #1

    12. jul 2015 | 20:39

    Sve ce EU da uradi da sacuva zonu! Grci nikad nece uspeti da brate te dugove, ovo je lepo nacim da im kazu " ajd' vi Grci nazad na drahmu"!

  • La

    13. jul 2015 | 01:00

    Amerika je ubedljivo na prvom nestu dugovanja tu su i nemci francuzi...grcka je tek na 26 mestu.pa sto njima ne uvedu mere i stegnu omcu oko vrata.Stici ce i njih za sve kazna Bozija,u svakom ratu koji se vodio Amerika je ucestvovala,sva droga sto postoji potekla je iz Amerike.Sve ce to doci kad tad na naplatu,jer od Bozije ruke nemoze se pobeci bio ti Rokfeler ili Hilton dzaba vam sve pare ovoga sveta,bezdusnici krvnici!!

  • Анти Антифа

    12. jul 2015 | 20:52

    Колико сви знамо цркву су поделили римски шизматици.Они данас и нису Црква нити су то икад били

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA