PUTINOVE MORSKE NEMANI: Ovo je oružje koje će promeniti čovečenstvo!

Jedna od opasnih podmornica je projekat 885 "Jasenj", a one se smatraju najbržim i mogu da zarone na dubinu do 600 metara

  • 16

Ratna mornarica Rusije poseduje pet najopasnijih podmornica koje predstavljaju veliki napredak ruske vojne industrije. List "Nešnel interest" je sastavio listu na kojoj je prvo mesto zauzela atomska podmornica projekta 971 "Ščuka-B". Ona je dizajnirana po verziji NATO i predstavlja modifikaciju "Akule".

PUTIN JE GOSPODAR SEVERNOG POLA: Reči ovog generala digle su Ameriku na noge!

- Modernizacijom modela iz perioda hladnog rata i dizajniranjem potpuno novih, Rusija javno namerava da poveća status i mogućnosti svoje flote - piše list.

Prvo mesto na spisku pripada atomskim podmornicama projekta 971 "Ščuka-B". Iako je ova podmornica bučnija od njegovih zapadnog pandana, ostaje realna pretnja, posebno nakon poslednjih modernizacija.

Sledeća na listi je dezel-električna podmornica projekta 877 "Paltus" (po verziji NATO, modifikacija "Kilo"). Podmornice ove klase prodavane su jednom broju zemalja.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Prema "Nešnel interest", naredna je podmornica projekta 636 "Varšavjanka" (po kodifikaciji NATO - "Impruvd Kilo"). Naglašava se da su one brže i pouzdanije od svojih prethodnika, a smatraju se i jednim od najtiših na svetu. Izdanje podseća i na ruske strateške nuklearne raketne krstarice četvrte generacije projekta "Borej". U ovom momentu u vojsci Rusije nalaze se četiri podmornice i još dve u izgradnji.

Na kraju, peta među navedenim opasnim podmornicama je projekat 885 "Jasenj". One se smatraju najbržim i mogu da zarone na dubinu do 600 metara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sergej Danilovič

    14. jul 2015 | 14:40

    HARAŠO HARAŠO

  • Aleksa

    14. jul 2015 | 14:18

    Lepota prava.

  • Rajko

    14. jul 2015 | 20:04

    Nije mi drago kada vidim da se oruzje masovno proizvodi, modernizuje ... Ako se proizvodi, one stare zalihe moraju se nekom prodati, i na kraju krajeva mora to neko da potrosi ... Pitanje je sada samo koje je zariste sledece ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA