RAJ ZA DECU U SRBIJI POSTOJI! Otkrivamo gde se nalazi! (FOTO)

Umesto društvenih mreža, đacima su ponuđene brojne aktivnosti na otvorenom prostoru, a kroz radionice na planinskom vazduhu stiču brojna znanja i veštine

  • 4

Letnji odmor bez računara i Fejsbuka skoro je postao nemoguća misija za većinu osnovaca u Srbiji! Da je to, ipak, moguće pokazuje letnji kamp na Divčibarama, kroz koji će tokom jula proći 2.000 osnovaca iz cele Srbije.

Umesto društvenih mreža, đacima su ponuđene brojne aktivnosti na otvorenom prostoru, a kroz radionice na planinskom vazduhu stiču brojna znanja i veštine.

Divčibare su ovih dana preupune dece zahvaljujući letnjem kampu "Moj super raspust".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Deca u obeleženim majcama, u kolonama, špartaju po ovom vodećem turističkom centru valjevskog kraja i ovih dana su glavni gosti Divčibara. Letnji kamp je okupio osnovce od Zrenjanina do Aleksinca, koji su smešteni u divčibarskim hotelima "Divčibare“ i "Maljen“ i odmaralištima "Mladost“ i "Crni vrh.

Glavni cilj je decu skloniti od računara kroz aktivan letnji raspust. Preko 20 rekreatora, trenera i animatora trude se da đacima od prvog do osmog razreda „drže pažnju“ od jutra do mraka.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Divčibare imaju apsolutni potencijal za realizaciju svih naših programa, od dnevnih sportskih aktivnosti, preko zdravog života, do večernjih zabava za decu sa animatorima, uz muziku i druženje.

Planina nije urbanizovana, a priroda je očuvana. Deca su oduševljena i što je najvažnije uspeli smo da ih sklonimo od računara.

- Oni imaju aktivnosti po ceo dan i kada se vrate u svoje sobe više ne razmišljaju o Fejsbuku, već o krevetu, jer se iscrpe tokom celodnevnih aktivnosti - kaže Nemanja Đorđević, jedan od organizatora kampa "Moj super raspust“.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

To potvrđuju i brojni osnovci koje smo zatekli na Divčibarama.

- Meni je ovo bolje od mora! Po ceo dan smo napolju, imamo razne aktivnosti, na planini je svežije nego u gradu, tako da vrućine ne osećamo, a s druge strane, u hotelu imamo bazen, pa mi je skoro isto kao da sam na moru - priča učenik šestog razreda Marko Nikolić iz Zrenjanina.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Osnovci mogu da biraju da li će da igraju fudbal, odbojku ili stoni tenis, ali imaju priliku i da se upoznaju sa mačevanjem, streličarstvom ili da se voze bagijem.

Za njih se organizuje i spust na gumi sa vodom niz livadu, kotrljanje u velikim loptama, a za ljubitelje ekstremnih sportova tu je i veštačka stena, sa iskusnim rekreatorima.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    16. jul 2015 | 18:19

    Otkrili ste, jos samo da date pare da odvedemo decu :D

  • ja

    16. jul 2015 | 20:16

    Ovde sam bola na rekreativnoj nastavi pre skoro cetrdeset godina i odmah sam prepoznala zgradu! zaista raj!

  • Aca

    16. jul 2015 | 17:54

    Kako seprijaviti I cena?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA