A PAKLENIH 39 STEPENI TEK STIŽE: Do 14 sati čak 58 intervencija Hitne pomoći!

Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolje, razdražljivosti i poremećaja sna

  • 2

Hitna pomoć je danas u Beogradu, do 14 sati, obavila 58 intervencija od kojih 21 na javnim mestima, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura ističući da je sve mirno.

OPREZ, PAKLENA VRUĆINA I DANAS: Aktivan crveni meteo-alarm, dobro se pripremite ako BAŠ MORATE napolje!

Macura je rekla i da su se u tom periodu dogodile tri lakše saobraćajne nesreće. Ona je apelovala na građane da ne izlaze iz kuća, da piju što više tečnosti i rashlađuju se.

Šokiraćete se kada vidite kolika je STVARNO TEMPERATURA na Savi! Kolika je kod vas? (FOTO)

Na sajtu Republičkog hidriometeorološkog zavoda je navedeno da je prema podacima ažuriranim nešto posle 14 sati u Beogradu i Novom Sadu izmereno 37 stepeni. Kako je objavljeno, 36 stepeni izmereno je, između ostalog, u Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu, Kikindi, Zaječaru, Chupriji, Loznici, Valjevu, Velikom Gradištu... dok je 22 stepena izmereno na Kopaoniku.

PAKLENE VRUĆINE MOGU DA VAS UBIJU: Evo šta će vam se desiti minut pre nego što dobijete toplotni udar!

Republički Hidrometeorološki Zavod izdao je danas upozorenje da će i danas i tokom iduće sedmice vreme u Srbiji biti veoma toplo, s maksimalnom temperaturom od 34 stepena do 38 stepeni.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Temperatura će sutra, u nedelju, u većini mesta Srbije dostići oko 39 stepeni, a u ponedeljak, 20. jula, ta temperatura će se zadržati u južnim i istočnim krajevima, piše u upozorenju.

Biće sunčano i veoma toplo. Duvaće slab vetar promenljivog pravca. Jutarnja temperatura od 18 do 25, najviša dnevna od 36 do 39 stepeni. U Beogradu se takođe očekuje sunčano i veoma toplo vreme.

Uz slab vetar promenljivog pravca, jutarnja temperatura biće oko 25, a najviša dnevna oko 39 stepeni. U narednih sedam dana u Srbiji će se zadržati sunčano i veoma toplo vreme. Temperatura će biti znatno iznad prosečnih vrednosti. U planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde su mogući kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Očekuje se nepovoljna meteorološka situacija za sve hronično obolele i osetljive osobe. Naročit oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolje, razdražljivosti i poremećaja sna. Termički uslovi znatno iznad prosečnih vrednosti zahtevaju opreznost, pa se preporučuje adekvatno odevanje, boravak u hladovini i adekvatna zaštita od UV zračenja, ukazali su meteorolozi.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA