LOŠE UTIČE NA MUSLIMANE I PLAŠI DECU? Vođa Islamske države zabranio brutalni snimak dečaka dželata

Bagdadijeva zabrana dovedena je u vezu sa snimkom dečaka koji odseca glavu vojniku, jer je upućena neposredno posle njegovog objavljivanja

  • 11

Vođa ekstremističke Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi, naredio je da se obustavi prikazivanje video snimka, prvog takve vrste, na kojem dečak, kojeg je regrutovala ID, odseca glavu zarobljenom sirijskom vojniku, objavila je sirijska agencija ARA Njuz.

ODRUBIO MU GLAVU KO OD ŠALE: Dečak (10) odsekao glavu vojniku pa se slikao s njom kao da je trofej (UZNEMIRUJUĆI FOTO) (VIDEO)

Bagdadi je, navodno, poručio da ovakvi snimci uznemiravaju muslimane i mogu da užasnu i preplaše decu.

Međutim, neki komentatori s Bliskog istoka, kažu da se Bagdadijeva zabrana odnosi samo na amaterske snimke brutalnosti ID, koje su borci načinili mobilnnim telefonima.

ID često prikazuje svoje akcije na društvenim mrežama, ali njeni "zvanični" snimci pogubljenja su profesionalno uređeni i montirani, kako bi njihov užasavajući efekat bio još upadljiviji.

Foto: ISIS Foto: ISIS

Bagdadijeva zabrana dovedena je u vezu sa snimkom dečaka koji odseca glavu vojniku, jer je upućena neposredno posle njegovog objavljivanja.

Na snimku je pokazano dete u maskiranoj uniformi, kako drži ljudsku glavu i krvavi nož. Pošto mu je odrubio glavu, dečak ju je položio na vojnikovo telo, kao što čine odrasli pripadnici ID, a zatim se jedan ekstremista okreće ka kameri i preti da će ID "preuzeti sveta mesta u Rimu i Jerusalimu".

Ubijenog sirijskog vojnika zarobili su ekstermisti ID pošto su zauzeli drevni grad Palmiru, istočno od grada Homsa u istoimenoj provinciji, potvrdio je direktor Sirijske observatorije za ljudska prava Rami Abdul Rahman, koji je dobio kopiju video snimka.

- Ovo je prvi takav slučaj odsecanja glave od strane jednog deteta -  naveo je Rahman.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • prestrašno

    20. jul 2015 | 09:50

    Zabranio snimak, sad je ispao i dobrica jer je zabranio snimak. Djela ostaju. Neka gore u paklu.

  • Apokalipsa

    20. jul 2015 | 07:04

    Jao strasno,kud procitah...

  • Dr. za rock and roll

    20. jul 2015 | 05:24

    Zadnja bagra ne na kvadrat vec na kub

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA