GOREĆE SRBIJA U AVGUSTU! ČEKA NAS PRAVI PAKAO: Temperature preko 40 stepeni, bez KAPI KIŠE. Evo do kada će ovo LUDILO trajati

Meteorolozi upozoravaju da će već od 1. avgusta Srbiju ponovo zahvatiti tropski talas, s dnevnim temperaturama preko 40 stepeni Celzijusa

  • 14

Blagi pad temperature koji je juče zahvatio čitavu Srbiju neće dugo trajati, kažu meteorolozi i upozoravaju da će već od 1. avgusta Srbiju ponovo zahvatiti tropski talas, s dnevnim temperaturama preko 40 stepeni Celzijusa!

Prema navodima stručnjaka sušni i vreli period u Srbiji se nastavlja i tokom celog avgusta, a kiše neće biti ni u najavi.

SRBIJU ČEKAJU NEDELJE PAKLA: Sve do SVETOG ILIJE "gorećemo" na preko 40 stepeni, a neće pasti ni KAP KIŠE!

Poslednjih pet dana jula će prema izveštajima biti nešto hladniji, sa svežijim jutrima, a temperatura će se kretati u proseku za ovo doba godine i iznosiće od 30 do 33 stepena Celzijusovih.

CISTERNA SA VODOM KAO SPAS OD VRUCINE

Međutim, već od 1. avgusta živa u termometru premašiće 40 podeljak.

Meteorolog Branko Sparavalo kaže za "Informer" da nas od avgusta opet čeka pakao.

- Za svega nekoliko dana temperature će se opet "podići". Prema dosadašnjim procenama, početak avgusta biće izuzetno topao, što znači da će temperature premašiti 40 stepeni - kaže Sparavalo.

- Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima kao i asmatičarima u narednom periodu. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu glavobolje i problemu sa spavanjem - navodi se u saopštenju RHMZ.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA