MEDVEDEV PORUČIO IZ SLOVENIJE: EU treba da ukine sankcije Rusiji!

Premijer Rusije je dodao da su sankcije kontraproduktivne, i da će se uprkos njima privredna saradnja Rusije i Slovenije biti nastavljena iako trenutno zbog sankcija stagnira i opada

  • 6

Sankcije koje je protiv Rusije uvela Evropska unija pogodile su privrednu razmenu Slovenije i Rusije, a njihovo ukidanje bilo bi u interesu svih, poručili su iz Ljubljane premijer Miro Cerar i njegov ruski kolega Dmitrij Medvedev.

PUTIN OVAJ SNIMAK NE SME DA GLEDA: Ruski brod ispalio raketu i pogodio SAMOG SEBE! (VIDEO)

- Sankcije nije započela Rusija nego EU, pa od nje očekujemo da će ih prva ukinuti. Sankcijama se problemi ne mogu rešavati - kazao je Medvedev, javila je STA.

Premijer Rusije je dodao da su sankcije kontraproduktivne, i da će se uprkos njima privredna saradnja Rusije i Slovenije biti nastavljena iako trenutno zbog sankcija stagnira i opada.

Cerar je rekao da se slaže da sankcije štete i Sloveniji i Rusiji, i da je svima u interesu da budu ukinute, dok je Medvedev izrazio očekivanje da će Slovenija kao i do sada u okviru EU imati umereni stav kada je reč o odnosima sa Rusijom.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Tokom razgovora u četiri oka Medvedeva i Cerara održan je i susret delegacija vlade Rusije i Slovenije na kome je uglavnom bilo reči o privrednim odnosima, a potpisano je i više bilateralnih sporazuma iz oblasti nauke, sporta, obrazovanja kulture i medicine.

Foto:AP/Tanjug Foto:AP/Tanjug

Ruski premijer, koji je u subotu uveče došao u posetu Sloveniji povodom odavanja počasti ruskim žrtvama iz Drugog svetskog rata koje su u Sloveniji stradale kao austrougarski zarobljenici, poslepodne završava posetu Ljubljani.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • топлистанадреалиста

    28. jul 2015 | 07:41

    Заврните им гас и завршите пос'о!

  • DejanD

    28. jul 2015 | 07:10

    "... povodom odavanja počasti ruskim žrtvama iz Drugog svetskog rata koje su u Sloveniji stradale kao austrougarski zarobljenici." Nemoguce, Austrougarska je ukinuta davno pre Drugog svetskog rata.

  • Sinisa

    28. jul 2015 | 08:31

    Ko je ovaj? Zar Rusi imaju Premijera i Parlament? Zar Rusija nije Feudalna drzava zasnovana na korupciji u kojoj vlada Car?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA