AVION U VAZDUHU OSTAO BEZ GORIVA: Očistite pistu, slećem! (VIDEO)

U pitanju je američka kompanije Eldžajnt Er, kojoj je preporučeno da umesto aerodroma u Severnoj Dakoti, sleti na pistu 110 kilometra udaljenog aerodroma, na šta su oni odgovorili da nemaju dovoljno goriva

  • 2

Pilot aviona koji je ostao bez goriva morao je brže-bolje da sleti na međunarodni aerodrom Fargo's Hektor u saveznoj državi Severnoj Dakoti, međutim, problem je nastao jer je aerodrom zatvoren zbog nastupa akrobatske grupe "Blu Endžls" vežba za nadolazeći miting.

E, OVAKO SE LETI: Pilot za 40 sekundi prešao 4 kilometara i SVE TO SNIMIO! (VIDEO)

U pitanju je američka kompanije Eldžajnt Er, kojoj je preporučeno da umesto aerodroma u Severnoj Dakoti, sleti na pistu 110 kilometra udaljenog aerodroma, na šta su oni odgovorili da nemaju dovoljno goriva!

Tada im je rečeno da će pista biti "čista" za 20 minuta, ali je pilot rekao da ima goriva za još "tri do četiri minuta", što je fraza koju piloti često govore kada imaju tek toliko goriva da mogu da prizemlje avion.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- Let 426 koji je leteo iz Las Vegasa za Fargo 23. jula 2015. godine, prijavio je nedostatak goriva pri dolasku na aerodrom Hektor, nakon čega je sigurno sleteo. Trenutno sarađujemo sa Saveznom upravom za civilno vazduhoplovstvo i aerodromom Hektor kako bismo istražili kako je došlo do hitnog sletanja - rekao je portparol kompanije Eldžajnt Er.

Kontrolori su pilotu dali drugi broj da nazove kako bi dobio dozvolu za sletanje zbog hitnog slučaja, ali su mu kazali kako će mu uslove za spuštanje osigurati tek za 20 minuta.

- Nemam 20 minuta. Ako ne iskoordinirate naše sletanje, moraću da proglasim hitan slučaj i sam sletim. Dajem vam dva do tri minuta - kazao je pilot nakon čega je prizemljio avion i odveo putnike na sigurno.

Avion Eldžajant Era je u startu kasnio s letom oko sat vremena pa je propustio normalno sletanje na aerodrom Fargo, dok još nije bio zatvoren.

(Telegraf.rs / Izvor: jutanji.hr)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA