HAOS U KRAGUJEVCU: Taksista autom udario komunalnog policajca! (FOTO)

- Nije mi samo zbog povreda, opasnije je to što se usudio da to uradi. To nas nagoni da se zapitamo šta će se desiti ako neki taksista bude još više ljut i nasilnički raspoložen - kaže Boris Đokić

  • 9

Kragujevačkog komunalnog policajca Borisa Đokića jutros je udario autom vozač taksija koji je zaustavljen zbog nelegalnog linijskog prevoza.

To se desilo dan nakon što je grad najavio rigorozne kontrole taksi prevoza zbog haosa u ovoj oblasti.

Đokić je zadobio lakše povrede kolena i nema preloma. On je sa kolegom Zoranom Marjanovićem jutros u sedam sati prišao taksisti koji je u ulici Nikole Pašića, u centru grada, stao na autobusku stanicu po putnike.

- Stao je iako je video da dežuramo, ni to ga nije omelo. Kolega je prišao autu marke fijat multipla i rekao taksisti da pokaže legitimaciju jer je u prekršaju. Za to vreme, ja sam fotografisao vozilo. Počeo je da se buni i pitao nas zašto uvek presrećemo njega. Onda je dao gas, okrenuo auto na sred druma i zaustavio se desetak metara dalje, bliže sudu. Izašao je iz auta i počeo da psuje i rukama udara u vozilo. Počela je rasprava. Zatim je odmahnuo rukom i seo u auto, na šta smo ga upozorili da će, ako ode, i za to protiv njega biti podneta prekršajna prijava. To ga je još više ražestilo. Počeo je da udara rukama o volan. Krenuo je i u prolazu me udario u koleno. Uspeo sam da se uhvatim za retrovizor i ne padnem - kaže Đokić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Komunalni policajci odmah su pozvali policiju, a taksista ih je sa njima mirno sačekao.

- Nije mi samo zbog povreda, opasnije je to što se usudio da to uradi. To nas nagoni da se zapitamo, šta će se desiti ako neki taksista bude još više ljut i nasilnički raspoložen - kaže Đokić.

Ana Soković, načelnik komunalne policije u Kragujevcu kaže da je ove godine bilo desetak napada na komunalne policace.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Jedan od taksista išao je dotle da je komunalnog policajca u besu bacio na haubu. Mi ne možemo znakom "stop“ ni da zaustavimo taksi, može samo mirno da nastavi svoj put. Drugo, ne možemo da zaustavimo ni one koji rade nelegalno, samo registrovane taksiste, jer nelegalni su samo fizička lica koja nekoga prevoze. Treće, i kada prekršajna prijava stigne na sud, često dovoljno dobar dokaz nisu ni fotografije koje napravimo na licu mesta - kaže Ana Soković.

Dalibor Jekić iz kragujevačkog Gradskog veća dodaje da grad upravo radi na novoj odluci o taksi prevozu, koja bi predviđala oduzimanje vozila do okončanja sudskog postupka.

Jekić dodaje da grad Kragujevac godišnje gubi zbog nelegalnog taksi prevoza od šest do 10 miliona dinara.

Iz taksi udruženja Sitak, čiji su nedavni svakodnevni prostesti i naterali grad na rigorozne kontrole taksista, kažu da u gradu ima 50 legalnih i 1.000 nelegalnih taksista!

Protiv taksiste koji je napao komunalnog policajca biće podneta prekršajna prijava, ali i krivična prijava zbog fizičkog napada.

(Marija Raca)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cash®

    30. jul 2015 | 16:42

    Hoćete li normalnu državu? Poštujte zakone! Ako nećete, menjajte zakone (zna se kako se menjaju), a ako vam se ne sviđa vlast koja ih sprovodi - menjajte vlast! Ovako ponašanje osobe u javnosti pre liči na divljaštvo, a okolina na džunglu. Ako želite da živite u džungli, onda podržite taksistu!

  • Xxy

    30. jul 2015 | 15:34

    Ne opravdavam taksistu ali i komunalci su se toliko osili i postali bahati i nekulturni da nije ni čudo što ih narod ne voli.

  • Severac

    30. jul 2015 | 15:07

    Komunalni, ponašajte se u skladu sa imenom....kakav bre znak Stop, vi ste obične derikoze. ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA