OVAKO HRVATI PLJAČKAJU TURISTE: Postavljaju na bankomate uređaje za krađu podataka sa kartica!

Policijski službenik, u sredu posle podne, našao je na bankomatu u Rovinju "skiming" uređaj, koji se sastoji od čitača kartice postavljenog na zaštitu za usta kartice i kamere

  • 5

Zbog osnovane sumnje da je na bankomatu u kampu na području Medulina postavio takozvani "skiming" uređaj, koji krade podatke bankovne kartice i PIN, istarska policija je podnela kaznenu prijavu protiv 52-godišnjaka iz Rovinja.

SAKRIJTE ŠTA STE GLEDALI: Evo kako da ZAUVEK uništite sve podatke sa vašeg kompjutera! (VIDEO)

Policijski službenik u sredu posle podne je našao na bankomatu "skiming" uređaj, koji se sastoji od čitača kartice postavljenog na zaštitu za usta kartice i kamere.

Zbog sumnje da je postavio taj uređaj i time počinio kaznena dela neovlašćeno presretanje računarskih podataka i izrada, nabavljanje, posedovanje ili prodaju podataka, policija je uhvatila 52-godišnjaka i protiv njega podnela kaznenu prijavu nadležnom državnom tužilaštvu.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Istarska policija upozorava građane da povećaju oprez prilikom korištenja bankomata s obzirom na to da se tokom turističke sezone češće postavljaju na bankomate "skiming" uređaji, koji izgledaju kao normalan deo na bankomatu i snimaju sadržaj magnetnog zapisa kartice.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

PIN uglavnom dobijaju tako da na bankomat postave malu kameru, kopirani podaci potom se prenose na lažnu karticu, s kojom se može podizati novac s bankomata ili se takva kartica koristi za plaćanje putem interneta, navodi se u saopštenju istarske Policijske uprave.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paravikus

    31. jul 2015 | 16:26

    Srbin sam100%,ali mislim da će biti pre Rumuni nego komšije.Vrlo su jaki što se tiče tih i sličnih prevara.

  • Nešo

    31. jul 2015 | 15:09

    To samo Hrvati rade i niko više? Ajde...

  • major Milan Tepic RSK

    31. jul 2015 | 16:17

    Nemoj tako to svi cine svuda u svjetu kradu podatke i pljackaju naivne tojest postene gradjane e zato je tu policija da iste hvata i privodi pravdi. Ja dobro znam koliko nas Hrvati mrze i osjetiuo sam na svojojh kozi i sada osjecam ja njih nestitim ali moramo i mi njima priznati neke stvari koje dobro rade kao sto je ovaj slucaj izuzetno profesionalno doveden do kraja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA