Gužve na graničnim prelazima, čeka se i po dva sata! (FOTO)

Na graničnom prelazu Horgoš 2 na izlazu iz zemlje vreme čekanje je oko 120 minuta, dok se na Kelebiji prilikom ulaska u zemlju čeka do dva sata

  • 10

Na graničnim prelazima Horgoš i Horgoš 2 na izlazu iz Srbije vozila čekaju oko 120 minuta, a zbog pojačanog inteziteta saobraćaja oko dva sata čekaju i vozila na graničnim prelazima Kelebija i Batrovci prilikom ulaska u Srbiju.

 

OGROMNE GUŽVE NA ULAZU U BG: Čeka se i po 40 minuta!

 

Kako je navedeno u saopštenju MUP-a, na graničnom prelazu Batrovci na izlazu iz zemlje vreme čekanja je oko 90 minuta, dok vozila prilikom ulaska čekaju oko 120 minuta.

 

Na Horgoš, na izlazu iz zemlje vreme čekanja je, takođe, oko 120 minuta, dok se prilikom ulaska čeka do 60 minuna.

 

Na graničnom prelazu Horgoš 2 na izlazu iz zemlje vreme čekanja je isto oko 120 minuta, zbog pojačanog inteziteta saobraćaja, dok se na Kelebiji prilikom ulaska u zemlju čeka do dva sata.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Na graničnom prelazu Šid prilikom ulaska u zemlju čeka se oko 60 minuta, dok na Gradini vozila na izlazu iz zemlje čekajue do 50 minuta, a prilikom ulaska u zemlju do 20 minuta.

 

U saopštenju se navodi da na graničnim prelazima Gostun, Špiljani i Jabuka nema zadržavanja.

 

Mađarska policija je prethodno, da bi smanjila gužvu na Horgošu, preusmeravala vozila ka Kelebiji, ali se potom i na Kelebiji stvorila gužva, pa su počeli da vozila preusmeravaju ka prelazu Bačalmaš - Bajmok.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Na prelazu Bački Vinogradi, po podacima mađarske policije, čeka se pola sata na izlazu i sat vremena na ulaz u Mađarsku.

 

Kako je Tanjugu izjavio Nemanja Perišić, pomoćnik komandira stanice ranične policije Horgoša smena turista je glavni razlog pojačanog intenziteta saobraćaja kako na ulazu, tako i na izlazu iz Republike Srbije.

 

On je dodao da su danas angažovani svi materijalno-tehnički i kadrovski kapaciteti kako bi zadržavanja bila što je moguće kraća, otvorene su sve saobraćajne trake i u funkciji su sve kontrolne kabine.

 

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

 

Perišić smanjenje intenziteta saobraćaja na ulazu u zemlju očekuje polovinom avgusta, kada očekuje da se drastično poveća intenzitet saobraćaja na izlazu iz Srbije.

 

Svima koji kreću na put savetuje korišćenje alternativnih prelaza, kao što su juče otvoreni Horgoš 2, kao i Bački Vinogradi i Đala.

 

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dado

    1. avgust 2015 | 20:33

    Pitate li se,koliko cekaju ljudi,sto voze kamione,po 15 sati,katastrofa

  • nadja

    1. avgust 2015 | 20:30

    Kakavi prelazi zasto se ceka dva sata kod Velike Plane ????? Neka neko objasni????

  • A

    1. avgust 2015 | 18:56

    Prva slika pokazuje ko pozna teren ceka se 5sati minimum

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA