SUKOBI U TURSKOJ POPRIMAJU VELIKE RAZMERE: Kurdi napali Turke bombom

U Turskoj se poslednjih nedelju dana razbuktalo nasilje između turskih vlasti i Kurda, koje preti da okonča krhki mirovni proces pokrenut 2012. godine

  • 10

Kurdski pobunjenici su se rano jutros zaleteli poljoprivrednim vozilom punim eksploziva u stanicu vojne policije na istoku Turske, pri čemu su poginula dva, a povređeno 24 turska vojnika, saopštile su lokalne vlasti.

HAOS U TURSKOJ SE NE SMIRUJE: Demonstranti molotovljevim koktelima gađali policiju! (FOTO) (VIDEO)

Militanti Radničke partije Kurdistana (PKK) su upotrebili čak dve tone eksploziva u napadu na stanicu vojne policije na autoputu u blizini grada Dogubajazit u provinciji Agri, u blizini turske granice sa Iranom, prenela je agencija AP.

Eksplozija je značajno oštetila zgradu vojne policije, a povređeni vojnici su prevezeni u bolnicu, nakon čega više ništa nije objavljeno o njihovom stanju.

U Turskoj se poslednjih nedelju dana razbuktalo nasilje između turskih vlasti i Kurda, koje preti da okonča krhki mirovni proces pokrenut 2012. godine.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Turske vlasti gotovo svakodnevno vrše vazdušne napade na položaje PKK na severu Iraka, dok kurdski pobunjenici napadaju položaje turskih bezbednosnih snaga. U tom nasilju su dosad poginule najmanje 24 osobe, većinom vojnici.

Turska državna agencija Anadolija je juče javila da je u vazdušnim napadima na ciljeve PKK na severu Iraka poginulo oko 260 pobunjenika. PKK nije ništa saopštio, ali su kurdski aktivisti naveli da je u tim napadima uništeno najmanje šest kuća u gradu Zargel, pri čemu je poginulo osam, a povređeno 12 civila.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    2. avgust 2015 | 15:08

    Trgovac ti laže sa smijehom,žena laže suze prosipljuci;Niko krupno ka'Turcin ne laže! P.P.Njegos

  • Pavlović

    2. avgust 2015 | 14:20

    Potpuno očekivana reakcija PKK jer su mučki napadnuti iz vazduha kada je Turska zaključila da treba hitno da pomogne svojim saveznicima iz ISIL-a .

  • srdjan djordjevic

    2. avgust 2015 | 15:38

    turci negijaju 20 miliona kurda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA